For høj spildprocent blev kostbar

image Ærgrelse hos Thomas Nielsen (7) og Mads Harbo (10) efter en af mange misbrugte SIF-muligheder i søndagens hjemmekamp mod Skive IK, der vandt 2-1. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (foto)
29. september 2019 kl. 17:51
Serie 1-herrer måtte se sig slået i søndagens hjemmekamp mod Skive IK, der sejrede 2-1 i et opgør, hvor SIF-mandskabet havde rigeligt med målchancer til mindst at få uafgjort ud af anstrengelserne - læs mere her...
  • Kampfakta:
  • Serie 1, herrer:
  • Støvring IF - Skive IK 1-2 (1-2)
  • Mål:
  • 4. minut: 1-0 Niclas Plougmann (assist Mads Harbo).
  • 29. minut: 1-1.
  • 32. minut: 1-2.
  • SIF-startopstillingen, 4-4-1-1 eller 4-4-2 alt efter temperament: Mikkel Blad Krogh - Sebastian Meyer Poulsen, Nicolaj H. Hvilsom, Tobias Buus og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Niclas Plougmann, Anders Nielsen, Thomas Nielsen og Jens Janum Riis - Christian Guldager - Mads Harbo.
  • Bænken denne gang: Mike Hansen, Mads Dahl og Christoffer Olesen.
  • Indskiftninger, SIF:
  • 59. minut: Sebastian Meyer Poulsen ud - Mike Hansen ind.
  • 62. minut: Jens Janum Riis ud - Mads Dahl ind.
  • 71. minut: Christian Guldager ud - Christoffer Olesen ind.
  • Advarsler:
  • 78. minut: Skive-spiller.

Serie 1-mandskabet kunne - og burde - have ført 3-0 efter de første 15 minutter, og spildprocenten på målchancerne var kampen igennem for stor hos hjemmeholdet, der ellers spillede sig frem til rigtig mange af slagsen.
I stedet slog gæsterne fra Skive IK til to gange inden for blot tre minutter omkring den halve time, og så stod det pludselig 1-2, hvorefter SIF forgæves jagtede en udligning. Målchancerne havde SIF også efter pausen - heraf to indenfor de sidste ni minutter, hvor hverken Mike Hansen eller Niclas Plougmann havde heldet med sig.

SIF-mandskabet gik dermed glip af den fjerde sejr på stribe i en spillerunde, hvor Løgstør IF slog Gundersted IF 7-0, og Nibe vandt yderligere terræn på førstepladsen takket være en 4-3-sejr over Hanstholm IF.

Stillingen og aktuelle
kampe i Serie 1-puljen:

Lad det være sagt med det samme. SIF havde fortjent point i søndagens hjemmekamp mod Skive IK. Spillet og indsatsen var til det, men skarpheden savnedes i de afgørende situationer.

Niclas Plougmann gjorde det til 1-0 fra tæt hold i det 4. minut spillet fri af Mads Harbo ude fra den ene flanke. Thomas Nielsen satte dette angreb op, og herefter havde Christian Guldager en friløber fra banens midte, men gæsternes keeper fik afværget, og inden det første kvarter var spillet havde Niclas Plougmann også yderligere en stor mulighed for at øge SIF-føringen.

Og så gik det desværre, som det ofte gør, når man ikke selv får scoret på chancerne.

I det 29. minut fangede Skive IK SIF i en situation, hvor hjemmeholdet havde mange spillere højt på banen. Bolden blev ført midt i banen, spillet ud i et tomrum i deres højre side, hvorefter SIF-keeper Mikkel Blad Krogh følte sig nødsaget til at søge ud af buret. Bolden blev spillet på tværs ind i feltet, hvor en Skive-spiller kunne sende bolden i et tomt mål.

Tre minutter senere blev det 1-2. En Skive-spiller lavede et godt første-touch på bolden i SIF-straffesparksfeltet med ydersiden af foden og kom forbi Nicolaj H. Hvilsom, der satsede på at komme først på bolden - Skive-spilleren slap fri og bankede bolden i nettet til 1-2.
Imellem disse to Skive-scoringer havde gæsterne faktisk yderligere et nærgående forsøg, som Mikkel Blad Krogh dog tog sig godt af.

I det 34. minut var Mads Harbo tæt på en udligning efter et hjørnespark. Christian Guldager sprang over bolden, og Harbo kom til et skud, der blev blokeret, og returbolden fik han sendt over mål.
Tre minutter senere burde midtstopperen Tobias Buus så have udlignet til 2-2. Thomas Nielsen endte en frisparksbold ind i feltet, og bolden havnede hos Tobias Buus, der fik sparket bolden over mål fra kort afstand - held havde SIF-tropperne altså heller ikke meget af i dette opgør.

I første halvlegs døende minutter kom Tobias Buus og Nicolaj H. Hvilsom frem til endnu et par muligheder. Buus fik drejet bolden lige forbi den ene stolpe, og Hvilsom måtte se keeperen redde et hovedstødsforsøg.
1-2 ved pausen - og SIF burde have været foran.

11. minutter inde i anden halvleg fik SIF annulleret en scoring til 2-2 signeret Niclas Plougmann, da Mads Harbo forinden havde været i en duel med en modspiller.
Med 12 minutter igen indkasserede Skive IK et gult kort, men minuttet efter kom de alligevel frem til en omstilling, hvor en spiller fik afsluttet, men Mikkel Blad Krogh klarede skærene.

I det 81. minut sendte Mads Harbo så en hjørnesparksbold ind fra venstre side, og Mike Hansen fik hovedet på bolden, der uheldigvis strøg lige over målrammen - marginalerne var stadig ikke med hjemmeholdet.

Med fem minutter igen blev Nicolaj H. Hvilsom sendt frem i forreste geled, og man spillede med tre i bagkæden. Og det blev til yderligere en stor chance til hjemmeholdet. I det 88. minut havde både Mads Dahl og Mads Harbo hovedet på bolden i to tempi, inden den havnede hos Niclas Plougmann, der fra tæt hold imidlertid måtte se Skive-keeperen redde til hjørnespark.
På de sidste benzindampe i tanken kom SIF også frem til yderligere et par dødbolde, men Skive IK holdt stand.

- Kampe afgøres i felterne. Vi havde spil og chancer til at vinde kampen, og ved deres to scoringer lavede vi fejl, der gav dem mulighederne, siger Calle Facius, SIF-cheftræner.
- Spillemæssigt havde vi bolden mest og gjorde mange ting rigtigt, men vi fik ikke scoret nok på det antal chancer, vi kom frem til, slutter han.