Fornem fight før ferien

image JS-mandskabet fra SIF Fodbold gav Hobro IK fra Bet25 Ligaen en god testkamp, som gæsterne vandt 2-1.
28. juni 2016 kl. 22:06
JS-mandskabet fra SIF Fodbold gav Hobro IK fra Bet25 Ligaen (1. division) glimrende modstand i opvisningskampen på Støvring Stadion tirsdag aften 28/6, men gæsterne trak sig dog sejrrigt ud af opgøret for øjnene af 352 tilskuere. Slutcifrene blev 1-2. Læs mere her - friske fotos...

Der gik et sus - om end ikke helt på højde med de islandske tilskuere under det igangværende EM i fodbold i Frankrig - igennem et velbesøgt Støvring Stadion, da SIF-profilen Lasse Pilgaard slap alene igennem med Hobro-keeper Jesper Rask ni minutter efter pausen ved stillingen 1-2 i sommerkampen mellem SIF-mandskabet fra Jyllandsserien og Hobro IK fra Bet25 Ligaen denne tirsdag aften 28/6.

Vel var Hobro-føringen fortjent, men SIF-mandskabet fik en gylden mulighed for at komme på 2-2, da SIF-kantspilleren Henrik Bach brød Hobro-opspillet midt på banen for kvikt at stikke Lasse Pilgaard fri i dybden. Og var der nogen på SIF-mandskabet, der teknisk kunne udfordre Hobro-spillerne, så var det netop Lasse Pilgaard. Han kunne have afsluttet lidt før men tog et træk, og indskiftede Jesper Rask fik afværget, at SIF kom på 2-2.

Kampen blev generelt en flot finish før ferien fra SIF-spillernes side. Der blev fightet og løbet af alle mand, og hjemmeholdet kunne efter sidste pift i dommerens fløjte forlade den veltrimmede grønsvær med brystkasserne skudt frem og æren i behold.
1-2 blev det, og de cifre havde SIF-mandskabet det vist bedst med tabelforskellen på de to hold taget i betragtning.
352 tilskuere, sæsonrekord på Støvring Stadion, skabte en god kulisse om kampen i herligt sommervejr, så alt i alt en god oplevelse for hele SIF-truppen og klubben.

Man frygtede ellers det værste, da der allerede efter 21 minutter stod 0-2.
Begge scoringer kom i kølvandet på hjørnespark, hvor gæsterne hver gang sendte to lange stødtænder i skikkelse af forsvarsspillerne Mads Justesen og Babajide Ogunbiyi med frem. De rager som bekendt godt op i landskabet og voldte SIF-forsvaret store problemer ved samtlige dødbolde.
Det var da også Babajide Ogunbiyi, der headede Hobro IK på 0-1 i det 15. minut efter et hjørnespark, og seks minutter senere blev det 0-2 i sekvenserne efter endnu et hjørnespark. Denne gang var det nyindkøbte Nicholas Gotfredsen, der headede bolden i netmaskerne.

Inden da havde gæsterne haft tilløb til at par chancer indenfor de første 10 minutter, men i det 12. minut kom SIF´s Mads Harbo til et behjertet skud på en omstilling.
I det 26. minut var Mads Harbo på spil igen med en god flad tværbold fra venstre side, men Mathias Kielgast nåede ikke helt frem til at kunne afslutte ordenligt.

Fire minutter før pausen kom reduceringen til 1-2. Mads Harbo holdt legestue med tre Hobro-spillere og fik spillet bolden ind til venstrebacken Stefan Pilgaard, der gjorde det fornemme forarbejde færdigt ved at sende bolden i nettet.
1-2 ved pausen.

SIF-startopstillingen: 4-2-3-1 eller 4-3-3 efter temperament: Kasper Kæp - Mathias Kielgast, Mike Hansen, Nicolaj Hvilsom og Stefan Pilgaard - Anders Nielsen og Morten Juul - Henrik Bach, Mads Harbo og Thomas Nielsen - Lasse Pilgaard.

Hos Hobro IK var nyindkøbene i skikkelse af Sebastian Andersen (Viborg) og Nicholas Gotfredsen (Viborg/Fredericia) med fra start - omend sidstnævnte spillede noget længere fremme på banen end i den rolle som midterforsvarer, han er tiltænkt.

Kort før pausen blev gæsternes Mads Justesen skadet, knas med lægmusklen, og et kvarter efter pausen måtte også Rune Hastrup humpe skadet ud. Ikke det bedste for en i øjeblikket noget smal Hobro-trup. Mod SIF var over en lille håndfuld af de vante stamspillere ikke med - ikke begyndt endnu efter ferie, og den tidligere SIF-spiller Jonas Brix-Damborg måtte også nøjes med en tilskuerrolle p.g.a en mindre skade.

Hos SIF erstattede Michael Nielsen fra anden halvlegs start Kasper Kæp i målet (aftalt på forhånd, red.), men Hobro Ik lod den vante førstekeeper Jesper Rask erstatte Alexander Nybro i deres mål. I forsvaret kom unge Zander Hyltoft fra klubbens Serie 1-hold ind i stedet for skadede Mads Justesen.

Kort efter pausen var gæsternes Sebastian Andersen tæt på at gøre det til 1-3 på et fladt skud fra deres venstre side, men bolden gik forbi fjerneste stolpe.
Og udover den store mulighed til SIF-spilleren Lasse Pilgaard i det 54. minut blev de sidste 45 minutter ikke nær så rig på målchancer som de første 45 minutter. Set med SIF-briller var der reelt kun én anden mulighed for at komme på 2-2. Den kom i det 72. minut, da Lasse Pilgaard spillede indskiftede Mike Long fri i dybden, men Jesper Rask nåede akkurat bolden før Mike Long.

Set med Hobro-briller må det bekymre en del, at holdet ikke evnede at tilspille sig flere deciderede målchancer i anden halvleg i et opgør, hvor intentionen var at få gang i eget spil, være på bolden og spillet og komme frem til mange målchancer. Også selvom, man var et stykke fra en mulig idealopstilling mod SIF. Også selvom man havde trænet hårdt mandag og tirsdag i Hobro-lejren før kampen i Støvring.

Der blev skiftet flittigt ud i begge lejre i anden halvleg. Hos SIF så det sådan ud udover det nævnte målmandsskifte:
55. minut: Mathias Kielgast ud - Christoffer Olesen ind som højre back.
62. minut: Thomas Nielsen ud - Mike Long ind på kanten.
70. minut: Stefan Pilgaard ud - Alexander Thorup (U 19) ind som venstre back.
73. minut: Morten Juul ud - Rasmus Carøe Eriksen ind i midterforsvaret, og Nicolaj Hvilsom overtog Juuls plads på midtbanen.
75. minut: Mads Harbo ud - Mads Dahl ind.
80. minut: Tommy Thrysøe ind - Henrik Bach ud.
85. minut: Anders Nielsen ud - Morten Juul ind på midtbanen igen.

Efter slutfløjtet blev begge mandskaber passende klappet fra banen.

- Jeg tror, spillerne fik en god oplevelse ud af det her, og jeg er stolt over, at vi giver dem så fin modstand. Med lidt held var vi jo kommet på 2-2 i anden halvleg, sagde en tilfreds SIF-cheftræner i skikkelse af Allan Christensen.

Hobro-cheftræner Ove Pedersen var mest tilfreds med sit mandskab i første halvleg:
- Vi ville ikke presse Støvring for højt og hurtigt. Vi ville gerne have gang i så meget spil med så mange spillere bag bolden som muligt for at få godt gang i eget spil. Anden halvleg kunne vi i den sammenhæng ikke bruge til så meget, forklarede Ove Pedersen, der fortsat savner at få flere af sine spillere tilbage fra ferie samt at få de sidste nyindkøb på plads til den forestående sæson i Bet25 Ligaen.

Hobro-truppen til kampen i Støvring: Jesper Rask og Alexander Nybo - Jesper Bøge, Jacob Tjørnelund, Sebastian Andersen, Mads Jessen, Mads Justesen, Rune Hastrup, Jung-Bin Park, Babajide Ogunbiyi, Kasper Povlsen, Martin Mikkelsen, Nicholas Gotfredsen, Zander Hyltoft (Serie 1-spiller), Anders Kjeldgaard (prøvespiller), Mikkel M. Pedersen (prøvespiller) og Malte Dal Overgaard (prøvespiller).

Hobro-opstilling: Alexander Nybo (45. min. Jesper Rask), Babajide Ogunbiyi, Jesper Bøge (72. min. Mikkel Pedersen), Mads Justesen (45. min. Zander Hyltoft), Rune Hastrup (63. min. Malthe Overgaard), Kasper Povlsen, Martin Mikkelsen, Jacob Tjørnelund (72. min. Anders Kjeldgaard), Sebastian Andersen, Nicholas Gotfredsen, Angelo Rieder (84. min. Nigel Ndlovu).

Opgørets aktører sluttede aftenen af med fællesspisning i klubhuset i Støvring.

For SIF-truppen står den nu på nogle ugers velfortjent ferie, inden det efter sommerferien gælder en ny sæson i Jyllandsserien og for andetholdet i Serie 3.