JS 1 fightede sig til det ene point

image Jubel efter Asger Bundgaard Nielsens (i midten) udligning til 1-1 fem minutter efter pausen. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (foto)
24. maj 2018 kl. 23:16
Det blev til en pointdeling i den direkte duel om fjerdepladsen, da JS 1-mandskabet spillede 1-1 hjemme mod Herning Fremad torsdag aften 24/5. Læs mere her....

Tjørring IF udbyggede samtidig forspringet på andenpladsen til otte point ned til både Herning Fremad og SIF takket være en 5-4-sejr samme aften over Vildbjerg SF. Andenpladsen udløser kvalifikationskamp mod den anden toer om en plads i Danmarksserien, mens puljevinderne rykker direkte op, og i SIF-mandskabets pulje sidder Nørresundby FB tungt på førstepladsen.

Det blev fight, vilje og løbevillighed, der skulle bære SIF-mandskabet igennem torsdagens opgør mod Herning Fremad, der tildelte SIF en øretæve på 6-1 i forårets første indbyrdes kamp i Herning, og uden flere af de vante offensive trumfkort var effektivitet foran modstandernes mål en nødvendighed for hjemmeholdet i dette opgør.

Det sidste viste U 19-spilleren Asger Bundgaard Nielsen fem minutter efter pausen og et minut efter selv at være kommet på banen. Gæsterne havde netop bragt sig foran efter halvandet minut af anden halvleg, men i det 50 minut fik SIF et hjørnespark fra højre side. Gæsternes keeper kunne ikke rigtig holde bolden, og Asger Bundgaard Nielsen var hurtig over returbolden tæt inde mål, og han sparkede bolden i nettet til 1-1.

• SIF-startopstillingen, 4-5-1 eller 4-4-1-1 alt efter temperament: Nils Falk - Rasmus Bøgh (U 19), Lasse Pilgaard, Zacharias Krunderup og Rasmus Carøe Eriksen - Casper Henriksen (U 19), Thomas Nielsen, Aske Kjærup Pedersen og Christoffer Olesen - Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Nicolaj Hvilsom.
  • Indhopperne denne gang: Asger Bundgaard Nielsen (U 19), Mads Borup Steen og Kasper Bøgh.

SIF var uden det vante offensive trumfkort, Mads Harbo, og to andre af de spillere, der har været med i front, Niclas Plougmann og Christian Lie Guldager, har været henholdsvis skadet og en tur omkring andetholdet i Serie 2.

Første halvleg blev en chancefattig affære, men SIF-mandskabet stod godt organisatorisk i den 4-5-1-opstilling, der var skruet sammen til dagens kamp. Der blev arbejdet godt hele vejen rundt, og gæsternes væltede sig heller ikke i åbne målchancer før pausen.

Herning Fremad fik deres første egentlige store chance efter en halv time, men Nils Falk (foto herover, red.) klarede skærene for SIF, og syv minutter senere var heldet med hjemmeholdet, da gæsterne headede bolden lige forbi fjerneste stolpe på et indlæg fra den ene kant.

Minuttet efter snuste SIF til en 1-0-scoring i kølvandet på et hjørnespark. Bolden havnede via gæsternes overligger foran målet, men Herning-forsvaret fik ekspederet den ud af farezonen.

0-0 ved pausen.

En masse af de øvrige senior- og U 19-spillere fulgte slagets gang fra terrassen ved klubhuset efter overstået træning.

Fra anden halvlegs start satte Herning en lynhurtig offensiv-spiller ind, og han havde i 6-1-sejren over SIF i Herning været en sand tornado og var involveret i flere af Fremads scoringer i det opgør.

• SIF sadlede om til at spille 5-4-1 fra anden halvlegs start i denne formation: Nils Falk - Kasper Bøgh, Lasse Pilgaard, Rasmus Carøe Eriksen og Christoffer Olesen - Casper Henriksen, Thomas Nielsen, Aske Kjærup Pedersen og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Nicolaj Hvilsom.

Det blev alligevel 0-1 i det 47. minut efter lidt for passivt forsvarsspil, og en Herning-spiller kunne efter et træk ind i banen sende bolden fladt i nettet ved fjerneste stolpe.

I det 49. minut gjorde Asger Bundgaard Nielsen (U 19) og Mads Borup Steen (egentlig også U 19-spiller) så deres entre - ud til en pause kom U 19-duoen Rasmus Bøgh og Casper Henriksen.

• Ny 5-4-1-opstilling: Nils Falk - Rasmus Carøe Eriksen, Lasse Pilgaard, Zacharias Krunderup, Mads Borup Steen og Christoffer Olesen - Thomas Nielsen, Aske Kjærup Pedersen, Asger Bundgaard Nielsen og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Nicolaj Hvilsom.

Og minuttet efter kom så udligningen til 1-1 signeret Asger Bundgaard Nielsen.

Anden halvleg blev en forsvarsfight for SIF. I det 68. minut kom Kasper Bøgh på banen - ud gik Nikolaj Thorhauge Jacobsen. Det betød, at Kasper Bøgh blev den "enlige ulv" i front, og anfører Nicolaj Hvilsom overtog tjansen på venstrekanten af midtbanen.

To minutter efter var gæsterne tæt på at komme på 1-2. En clearing kiksede i SIF-forsvaret, og en Herning-spiller fik frit skud, men bolden strøg lige forbi den fjerneste stolpe.

Efter pausen fik Christoffer Olesen en pæn mulighed ved 1-1, men han fik ikke ordentlig ram på bolden fra en lidt spids vinkel, og med 11 minutter igen fandt Nicolaj Hvilsom på en god stikning Kasper Bøgh, der kom til baglinjen, og Hvilsom havde søgt ind i feltet klar til en afslutning, men en Herning-forsvarer nåede akkurat at komme imellem, så det endte med et hjørnespark.

Der blev skiftet yderligere ud/ind et par gange i SIF-lejren i de døende minutter, og med fire minutter igen var Herning Fremad tæt på at sikre sig alle tre point, da de måtte se et følt og behersket skud ramme den ene trekantsammenføjning på SIF-målet.

Hos SIF blev midtstopperen Lasse Pilgaard kampens spiller i den efterfølgende fidusafstemning blandt spillere, ledere og trænere, men midtbanespilleren Aske Kjærup Pedersen og anfører Nicolaj Hvilsom var pænt med i opløbet.