JS 1 snydt for drømmestart i Sæby

image I forgrunden SIF-debutanten Jens Janum Riis og bagved SIF-anfører Mads Harbo samt kampens dommer. De to sidstnævnte så helt forskelligt på situationen, der opstod i kampens første minut, hvor SIF følte sig snydt for en scoring til 1-0.
02. juni 2018 kl. 18:36
JS 1-mandskabet blev snydt for en scoring i kampens første minut i lørdagens udekamp mod puljens nr. tre, Skjold Sæby, der sikrede sig en 2-1-sejr på en scoring i første halvlegs døende sekunder og en anden til 2-0 med 17-18 minutter igen. SIF fik reduceret i 7-8 minutter før slutsignalet - læs mere her...

Det lignede en drømmestart for JS 1-mandskabet, da Mads Harbo - anfører i Nicolaj Hvilsoms fravær - slap alene igennem takket være en foræring af Skjold Sæby-forsvaret i det første minut af lørdagens "hedeslag" i Sæby, men et dommerskøn betød, at hjemmeholdet slap med skrækken.

Mads Harbo måtte i første omgang se Skjold Sæby-keeperen få hænderne på bolden, men den smuttede fra ham, og SIF-kaptajnen forfulgte naturligvis chancen. Bolden smuttede igen fra hjemmeholdets keeper, men dommeren skønnede, at han havde haft greb om bolden, så stadig 0-0 til SIF-spillernes forståelige frustration.

Efterfølgende forlød det fra Skjold Sæby-lejren, at dommeren vist var den eneste på stadion, der så på situationen med de briller, han anskuede sagen...

Efter 45 rigtigt fornuftige minutter, hvor SIF-mandskabet bevidst forsøgte at lokke Skjold Sæby, der skulle bruge en sejr i jagten på Tjørring IF på den andenplads, der udløser playoff til Danmarksserien, frem på banen, var det derfor en nedtur, da Skjold Sæby i første halvlegs døende sekunder kom foran 1-0 efter en omstilling og en tværbold ind i feltet til Alexander Petersen.

Fem minutter forinden var hjemmeholdet ellers kommet frem til deres hidtil bedste mulighed efter bandespil i SIF-straffesparksfeltet, men Skjold Sæby-spilleren valgte at afslutte ved nærmeste stolpe, og bolden havnede til SIF-lejrens lettelse i sidenettet.

• SIF-startopstillingen, 4-4-2: Nils Falk - Christoffer Olesen, Zacharias Krunderup, Lasse Pilgaard og Rasmus Carøe Eriksen - Thomas Nielsen, Asger Bundgaard Nielsen (U 19), Aske Kjærup Pedersen og Jonas Vraa (U 19) - Kasper Bøgh og Mads Harbo.
  • Bænken denne gang: Selemani Kikwangazala (U 19), Jens Janum Riis (U 19) og Simon Kibsgaard.

Som det ses af SIF-truppen blev "de grønne spirer" vist frem i sollyset denne lørdag. Midtvejs i begge halvlege var der vandpauser, så spillerne kunne få fyldt depoterne i de høje temperaturer.

Allerede syv minutter før pausen kom Selemani Kikwangazala, der havde tryllet for U 19 Liga 2 fredag aften ude mod BI, på banen i stedet for U 19-kollegaen Jonas Vraa på venstrekanten.

SIF havde også tilløb til deres muligheder inden pausen, men de helt åbne målchancer udeblev.

Der var fire U 19-spillere og to førsteårsseniorer i SIF-truppen til denne kamp, og fra anden halvlegs start kom Jens Janum Riis ind i stedet for Asger Bundgaard Nielsen. Det betød, at Thomas Nielsen kom ind i motorrummet ved Aske Kjærup Pedersens side, mens Jens Janum Riis fik sin debut på JS 1-holdet på højrekanten.

På et tidspunkt måtte Selemani Kikwangazala lade sig udskifte igen på grund af krampe. To kampe på under et døgn kunne tydeligvis mærkes.

Det lignede en afgørelse på kampen, da Skjold Sæby gjorde det til 2-0 med 17-18 minutter igen på en omstilling og en tværbold ind foran mål, hvor en fri Sæby-spiller - Morten B. Pedersen - havde let ved at score.

Herefter byttede Lasse Pilgaard og Aske Kjærup Pedersen pladser, så Pilgaard kom op på midtbanen, og med 7-8 minutter før slutsignalet tog SIF hurtigt et hjørnespark i venstre side. Bolden kom ind foran mål, og den havnede slutteligt for fødderne af Simon Kibsgaard, der blandt venner og fjender bankede den i nettet til 2-1.

Skjold Sæby forsvarede sig godt, og det var faktisk hjemmeholdet, der var tættest på endnu en scoring, da en ung talentfuld indhopper piskede til baglinjen i et kontraangreb og serverede en sukkerbold ved nærmeste stolpe for en medspiller, der - dog presset af SIF-spillere - fik sendt bolden over mål.

Med sejren fik Skjold Sæby reduceret afstanden til Tjørring IF på den vigtige andenplads til blot ét point. Nørresundby FB sikrede sig fredag aften oprykning til Danmarksserien takket være en 1-0-sejr over Tjørring IF, og sejrsmålet blev sat ind i fjerde minuts overtid.

SIF-mandskabet kan spille de sidste tre kamp spilles helt uden nervepres. Afstanden til andenpladsen er for stor, og der er ingen nedrykning.