JS 2 vinkede farvel til førstepladsen

image Herning Fremad udlignede til 2-2 kort efter pausen, og midtjyderne satte yderligere to fuldtræffere ind i de sidste 45 minutter.
Af Jørn Eriksen
01. juni 2017 kl. 00:57
Topholdet fra Herning Fremad blev det første hold til at besejre SIF-mandskabet efter ni kampe uden nederlag. 2-4 blev slutcifrene, og gæsterne afgjorde kampen efter pausen, hvor de vendte 2-1 til SIF til 2-4 - læs mere her...

Så gik den ikke længere.
Efter ni kampe i streg uden nederlag tabte SIF-førsteholdet i Jyllandsserien 2 hjemme 2-4 til Herning Fremad i en direkte duel om førstepladsen onsdag aften 31/5 på Støvring Stadion.
Med sejren kom Herning Fremad seks point foran SIF-mandskabet inden forårets tre sidste spillerunde, og det var reelt et farvel til førstepladsen i puljen for SIF-holdet - men ret beset en førsteplads uden den helt store værdi, idet det i JS2 i dette forår gjaldt om at slutte i Top 5 for at sikre Jyllandsserie-status i efterårets kampe.
Herning Fremad er fortsat ubesejret og har nu ni sejre og to uafgjorte som ballast inden de tre sidste spillerunder, og det velspillende midtjyske mandskab taber næppe to af de tre sidste kampe.

Uden at skulle kloge sig på taktiske finesser så SIF-mandskabet - set udefra - bedst ud i den første halve time, hvor hjemmeholdet spillede 4-4-2 eller 4-4-1-1 efter humør med Mads Harbo placeret bagved eller omkring Mathias Kielgast helt i front. Foran 2-1 efter 32 minutter sadlede SIF om til at spille med et fem-mandsforsvar. 2-1 holdt til pausen, men så væltede korthuset, så det kunne mærkes.
Det blev 2-2 på et selvmål kort efter pausen, 2-3 i det 61. minut og 2-4 med 10 minutter igen. Og SIF-spillerne mistede grebet - og humøret - i den kompakte og defensivt anlagte opstilling.

SIF-startopstillingen mod Herning Fremad, 4-4-2 eller 4-4-1-1 efter temperament: Kasper Kæp Markussen - Christoffer Olesen, Zacharias Krunderup, Lars Bo Hansen og Rasmus Hasselriis - Thomas Nielsen, Anders Nielsen, Morten Juul og Henrik Bach - Mads Harbo og Mathias Kielgast.
Bænken denne gang: Lasse Pilgaard, Nicolaj Hvilsom og Mads Borup Steen.

Lasse Pilgaard ankom kort før kampen p.g.a sit arbejde, og Nicolai Hvilsom var syg på kampdagen og kom slet ikke i aktion.

Men det så som sagt ikke så tosset ud i kampens indledning. I det 7. minut spillede Thomas Nielsen bolden ud til Mads Harbo på højrekanten. Han kom til baglinjen og fandt Thomas Nielsen, der kom til et skud fra tæt hold - et godt angreb, og 12 minutter senere blev det endnu bedre set med hjemmeholdets briller. Mads Harbo modtog bolden midt på banen og sendte den med en knaldhård yderside-aflevering ud til Henrik Bach på venstrekanten. Henrik Bach skar ind foran sin direkte modspiller og sendte bolden i nettet - 1-0.
Glæden varede dog ikke længe. Minuttet efter stod det 1-1. Herning Fremad fik udlignet på et hovedstød efter et gennemspillet angreb.

Mads Harbo, der scorede begge SIF-mål i det omvendte 2-2-opgør i Herning, fik dog forhåbningerne om en SIF-sejr til at blusse op igen, da han scorede til 2-1 i det 32. minut. Han scorede med højrebenet - bolden gik ind ved fjerneste stolpe.
Oppe i front havde Mathias Kielgast faktisk gjort det glimrende med stor energi og løbevilje, men kort efter 2-1-scoringen valgte SIF-cheftræner Kim Nielsen at sadle om til at spille med et fem-mands-bagkæde - ud gik Mathias Kielgast, ind kom Lasse Pilgaard, så man nu havde tre midtstoppere med Rasmus Hasselriis i midten og Lars Bo Hansen og Lasse Pilgaard på hver sin side. U 19-spilleren Zacharias Krunderup blev flyttet fra midterforsvaret til højre back og Christoffer Olesen på den anden back. Inden pausen havde gæsterne også to forsøg, der prellede af på SIF-overliggeren.

Efter pausen fik SIF den værst tænkelige start på anden halvleg. Få minutter efter pausen blev det 2-2, da bolden ramte keeper Kasper Kæp i ryggen efter en dødbold, og bolden gik ind via den ene stolpe.
Otte minutter efter pausen var SIF dog tæt på at score til 3-2. Desværre fik Thomas Nielsen tæt inde mål ikke ram på bolden, der kom fra Mads Harbo.
Midtvejs i anden halvleg blev det så 2-3.

SIF holdt efter en udskiftning af rutinerede Rasmus Hasselriis fast i fem-mandsforsvaret - nu med Lasse Pilgaard i midten og Lars Bo Hansen samt Zacharias Krunderup på hver sin side - Mathias Kielgast, der erstattede Hasselriis, blev ny højre back og Christoffer Olesen fortsat venstre back.

Med 10 minutter igen gjorde Herning Fremad det til 2-4, og herefter sendte SIF både Lars Bo Hansen og Mathias Kielgast frem i håb om at ændre slagets gang. På det tidspunkt var U 19-spilleren Mads Borup også kommet på banen.
Men det hele så noget modløst og humørforladt ud hos hjemmeholdet i det meste af anden halvleg, og SIF-midtbanespillerne måtte løbe mange forgæves meter - ofte i undertal - i gæsternes kvikke pasningsspil.