JS fik slået et større hul ned til Gug

image JS-mandskabet - i gule trøjer - var bagud 1-2 ved pausen men slog Gug Boldklub 4-2 i et drama mellem to hold, der begge kæmper for at slutte i Top 4. Fotos: Rasmus Gissel
07. oktober 2017 kl. 19:14
Gug Boldklub førte hjemme 2-1 ved pausen og havde været klart bedst i de første 45 minutter i lørdagens drama af et Top-4-slag i Jyllandsserien, men SIF slog til efter pausen og vandt 4-3. SIF har dermed fem point ned til Gug og otte point ned til HI inden efterårets fire sidste spillerunder - læs mere her...

Der var drama og smæk for alle skillingerne, da førsteholdet hos herresenior, Jyllandsserien, vendte 2-1 til Gug ved pausen til 4-3 i eget favør i udekampen lørdag eftermiddag 7/10, og med den sejr styrkede SIF-mandskabet den aktuelle tredjeplads - nu med fem point ned til Gug på femtepladsen og otte point ned til Hjørring IF (HI) inden efterårets sidste fire spillerunder.

Der var ellers ikke meget, der indikerede, at SIF-tropperne skulle komme fra Gug med en sejr efter de første 45 minutter, hvor hjemmeholdet var klart bedst på alle parametre.
- Vi slap heldigt fra første halvleg ved kun at være bagud med et mål, og den stod på en større opsang i pausen, siger Rasmus Hasselriis, spillende JS-assistenttræner.

SIF-startopstillingen mod Gug, 4-4-1-1: Mikkel Blad Krogh - Christoffer Olesen, Lasse Pilgaard, Lars-Bo Hansen og Rasmus Hasselriis - Thomas Nielsen, Zacharias Krunderup, Nicklas Aagaard og Nikolaj Thorhauge Jakobsen - Mads Harbo - Nicolai Hvilsom.
Bænken denne gang: Kasper Bøgh, Anders Nielsen og Andreas Tarp.

Gug kom foran 1-0 efter et lille kvarter, da SIF-defensiven ikke fulgte en modspiller ordentligt midt på banen. Han sagde tak for gaven og satte bolden flot i nettet til 1-0.
5-10 minutter senere udlignede Mads Harbo til 1-1 på en løs bold i feltet, men Gug svarede igen ved at banke en nedfaldsbold i SIF-feltet ind til 2-1.

- Vi rokerede lidt om, da tingene ikke fungerede. Lars-Bo Hansen og Zacharias Krunderup kom ud til en pause. Jeg overtog den ene midtstopper-plads, og Nicolai Hvilsom kom ned i den ene back. Kasper Bøgh og Anders Nielsen kom ind henholdsvis helt i front og i motorrummet på midtbanen, forklarer Rasmus Hasselriis.
Få minutter efter sit indhop fik tilbagevendte Anders Nielsen dog et gult kort, men SIF slap helskindet gennem den undertalsperiode.
2-1 til Gug ved pausen.
Og det ville betyde, at Gug ville presse sig foran SIF i Top-4-striden, hvis den stilling holdt kampen ud.

Kasper Bøgh, der scorede to mål i spillerunden forinden hjemme mod BI i 2-0-sejren i en rolle som indhopper, fik igen en hovedrolle efter pausen. Han blev også "Man of the Match" for SIF efterfølgende, oplyser Rasmus Hasselriis.
I det 55. minut - cirka - udlignede Kasper Bøgh til 2-2 på en omstilling, og cirka 10 minutter senere bragte han også SIF foran 3-2, da SIF straffede hjemmeholdet for en fejl i deres opspil. Bøgh blev sendt i dybden, gled forbi Giug-keeperen og scorede.
SIF kom også foran 4-2, da Nicolai Hvilsom udnyttede en tværbold til at komme på måltavlen.

1-2 efter en skidt første halvleg var vendt til 4-2 i SIF-favør.

SIF ville gå over til at spille 5-4-1 for at styrke en kompakt defensiv, og Andreas Tarp skulle ind, men et gult kort til Hvilsom betød, at den i stedet i de næste 10 minutter stod på en slags 5-3-1.

- Dramaet tog til i en hektisk slutfase, hvor Gug fik et gult kort, da deres træner brokkede sig for voldsomt, og de fik et gult kort mere inden slutfløjtet, men vi spillede kun 11 mod 10 i den fase. Med fire-fem minutter igen blev det imidlertid 3-4, da Nicklas Aagaard var uheldig med at heade bolden i eget net på et Gug-hjørnespark, men vi holdt stand og hev en vital 4-3-sejr hjem, slutter Rasmus Hasselriis.

Næste opgave for JS-holdet er en hjemmekamp mod Hjørring IF inden, der sluttes af med en giftig coktail, der byder på udekampe mod Nørresundby FB og Aalborg Freja samt en hjemmekamp mod Skjold Sæby - alle tre hold, der forventes at sætte sig på tre af de fire pladser i Top 4.

De fire bedste tjekker ind til forårets Jyllandsserie 1, hvor der skal spilles om oprykning til Danmarksserien, og så vil klubbens status af at være JS-klub være sikret 2018 ud som minimum.