JS over nedrykningsstregen med 5-2-sejr

21. september 2016 kl. 12:41
Jyllandsserie-mandskabet hentede med en 5-2-sejr hjemme over Aalborg Chang tirsdag aften 20/9 den tredje sejr i de seneste fire kampe, og SIF-holdet rykkede med den sejr op på den i sidste ende vitale sjetteplads. Læs mere her...

JS-mandskabet gik over 2-0 ved pausen på 3-0, 4-1 til 5-2 i anden halvleg i tirsdagens opgør på kuntsgræsbanen i Støvring, og med den sejr vinkede SIF-holdet farvel til den syvendeplads, der i værste fald kan være lig med nedrykning til Serie 1, når de 14 spillerunder i JS er færdigspillet i dette fodboldefterår.

- Jeg må rose spillerne for en viljefast og stærk kollektiv indsats mod Chang. Allerede på lørdag gælder Brønderslev IF på udebane, og vi skal fortsætte takterne i de kommende kampe, siger Allan Christensen, SIF-cheftræner.

SIF fik en ønskestart på kampen mod de zebrastribede fra Chang, da midtbanespilleren Kaspar Rynkeby allerede i det 5. minut headede hjemmeholdet på 1-0 på et indlæg fra venstrebacken Christoffer Olesen.
Chang var generelt mest på bolden i de første 45 minutter, men SIF stod godt på banen i 4-2-3-1/4-3-3-opstillingen, og trods en del indlæg fra kanterne blev Chang ikke rigtig farlig foran SIF-målet, hvilket også var hjemmeholdets fortjeneste.
Scoringen til 2-0 kom allerede i det 15. minut. Nicolai Hvilsom sendte et hjørnespark ind foran mål, og anfører Anders Nielsen sendte bolden i nettet.
Et minut før pausen slap SIF-kanten Henrik Bach igennem og blev fældet af Chang-keeperen, der indkasserede et gult kort - SIF måtte nøjes med et frispark lige uden for feltet.

2-0 ved pausen.

SIF indledte derfor anden halvleg med at være i overtal i de første 9 minutter, og Chang havde en markspiller i målet.
Det blev udnyttet fire minutter efter sidebyttet. Nicolai Hvilsom lagde en bold ind til Kaspar Rynkeby, der følte bolden i mål til 3-0.

SIF-startopstillingen mod Chang, 4-2-3-1 eller 4-3-3 efter humør: Kasper Kæp Markussen - Patryk Kristensen, Carsten Frederiksen, Mike Hansen og Christoffer Olesen - Kaspar Rynkeby og Anders Nielsen - Henrik Bach, Lasse Pilgaard og Mads Harbo - Nicolai Hvilsom. Bænken denne gang: Morten Juul, Thomas Nielsen og Jesper Gustavsen.

Allerede midt i første halvleg erstattede Morten Juul dog Patryk Kristensen. Hvilsom gled ned som back, Pilgaard op som frontløber og Rynkeby op som offebsiv midtbanespiller, så der blev plads til Morten Juul på den defensive midtbane.

- Vi var generelt mere på bolden efter pausen, selvom Chang stadig dominerede spillemæssigt. Reduceringen til 3-1 kom i det 76. minut på et hovedstød i kølvandet på et hjørnespark, forklarer Allan Christensen.

Cirka midtvejs i anden halvleg kom Thomas Nielsen ind på den forreste midtbane - ud gik Kaspar Rynkeby. Og i de sidste 10 minutter kom også Jesper Gustavsen i aktion - ud gik anfører Anders Nielsen.
Det blev 4-1 i det 82. minut, da Lasse Pilgaard afdriblede to Chang-spillere og spillede bolden indom til Patryk Kristensen, der var kommet på banen igen. Han afdriblede målmanden og satte bolden i nettet.

Fire minutter før slutfløjtet blev det 4-2 på et straffespark.
I opgøret overtid afdriblede Mads Harbo så Chang bagerste mand, der kvitterede med at fælde SIF-spilleren. Straffespark, og den mulighed omsatte Carsten Frederiksen i en scoring til 5-2.

I efterårets fire JS-puljer sikrer Top 4 i hver pulje sig adgang til forårets JS 1, hvor spilles om oprykning til Danmarksserien. Nr 5 og 6 i hver af de fire puljer samt de to bedste 7'ere havner i JS 2, hvor der spilles om at fastholde JS-status. De to dårligste 7'ere i efteråret rykker i lighed med de fire 8'ere ned i forårets Serie 1.