JS tog topholdets skalp

image Kling og Klang - alias cheftræner Allan Christensen og assistenttræner Tuncay Demirell - havde det rigtigt godt i sekunderne efter slutfløjtet på 1-0-kampen hjemme mod Aalborg Freja.
09. september 2016 kl. 21:37
Jyllandsserie-mandskabet tilføjede topholdet Aalborg Freja efterårets første pointtab og nederlag, da SIF sejrede 1-0 på Støvring Stadion fredag 9/9 på en taktisk klog og veldisciplineret indsats. Thomas Nielsen satte sejrsmålet ind midt i første halvleg. Læs mere her - friske fotos...

De havde held med det i foråret 2016, da det blev til uventet mange point i Jyllandsserien 1 i de første kampe, og det taktiske skaktræk med at spille kompakt og leve på kvikke omstillinger bar også frugt, da Jyllandsserie-mandskabet besejrede topholdet Aalborg Freja 1-0 på Støvring Stadion fredag aften 9/9.

Gæsterne, der kom til Støvring med maksimumpoint 18 for seks kampe og en målscore på 19-7, fik aldrig plads til at spille det spil, de er så dygtige til. SIF stod kompakt og lukkede rummene godt ned, og så blev der fightet og kommunikeret af alle mand til topkarakterer.
Kampens enlige fuldtræffer kom i det 26. minut, da en bold blev sendt op på Lasse Pilgaard nær banens midte. Han snittede den glimrende videre med hovedet, og så slap Thomas Nielsen ellers fri i bagrummet. Han satte turboen til og havde koldblodighed nok til køligt at sætte bolden forbi den fremstormende Freja-keeper.

1-0, og det gjorde ikke det taktiske udgangspunkt ringere. Nu skulle Freja, der spillede i Danmarksserien før sommerferien, højere op på banen for at jagte scoringer, og SIF kunne fortsætte med at spille på omstillinger.

Efter pausen havde SIF flere gode muligheder for at lukke kampen med en scoring til 2-0, men det lykkedes ikke, og i kampens døende minutter følte gæsterne sig snydt for et straffespark.

SIF holdt stand og tog den anden sejr på stribe efter en pointmæssig pauver åbning på efteråret i Jyllandsserien, og med den sejr indtager SIF-mandskabet i hvertfald for en stund sjettepladsen - for første gang i dette efterår er man væk fra en af de to placeringer, der kan betyde degradering til forårets Serie 1 - nr. otte rykker ned, mens de to dårligste 7'ere lider samme skæbne i den sidste ende.

SIF-startopstillingen, 4-2-3-1: Kasper Kæp Markussen - Nicolaj Hvilsom, Carsten Frederiksen, Mike Hansen og Christoffer Olesen - Anders Nielsen og Kaspar Rynkeby - Patryk Kristensen, Thomas Nielsen og Henrik Bach - Lasse Pilgaard. Bænken denne gang: Morten Juul, Mads Harbo og Nicklas Aagaard (U 19).

Kampen blev indledt livligt. Allerede i det 2. minut var Patryk Kristensen ved at nå frem til et godt indlæg fra Henrik Bach i venstre side, men Freja slap med skrækken. I det 17. minut måtte samme Henrik Bach lade sig udskifte p.g.a knas med lænden/ryggen - ind kom Morten Juul. Det betød, at Kaspar Rynkeby gled op på venstrekanten, mens Juul kom ind på den defensive midtbane ved siden af anfører Anders Nielsen.
I det 23. minut fik Lasse Pilgaard en god mulighed ved nærmeste stolpe, men tre minutter senere kom så scoringen. Bold op på Lasse Pilgaard midt i, hovedet på og Thomas Nielsen alene igennem.
I det 31. minut agerede SIF-keeper Kasper Kæp Markussen redningsmand for et godt Freja-forsøg, og seks minutter før pausen headede Lasse Pilgaard bolden forbi Freja-målet.
6-7 minutter før pausen kom U 19-spilleren Nicklas Aagaard så på banen, da han erstattede Patryk Kristensen på højrekanten.

1-0 ved pausen i et medrivende opgør.

Indenfor anden halvlegs første 17-18 minutter kom SIF frem til tre gode muligheder, der kunne have kastet den vigtige scoring til 2-0 af sig. I det 49. minut halvflugtede Kaspar Rynkeby bolden glimrende afsted med kurs mod en scoring ude ved den ene stolpe, men Freja-keeperen fik reddet. Fem minutter senere sendte Lasse Pilgaard bolden forbi den ene stolpe i en hurtig omstilling, og i det 62. minut havde Lasse Pilgaard held og dygtighed med at presse bolden fra gæsternes bagerste mand. Pilgaard slap alene igennem, men Freja-målmanden fik afværget med en fodparade.
Kort efter drønede Freja bolden på SIF-overliggeren på et direkte frispark - intet var afgjort endnu, og minuttet efter var Freja tæt på 1-1 endnu en gang på en hurtig omstilling, da SIF-midtstopperen Mike Hansen satsede med en glidende tackling højt oppe på banen og helt ude ved sidelinjen. En Freja-spiller slap igennem og servede bolden på tværs, hvor en medspiller var tæt på at nå frem til det hårde indlæg fra gæsternes højre side.

Herefter var der et glædeligt comeback til Mads Harbo, der erstattede Thomas Nielsen, og i det 76. minut kom Henrik Bach på banen igen - ud gik Lasse Pilgaard.
I det 77. minut kom Morten Juul frem til en skudmulighed spillet fri af Lasse Pilgaard, men bolden gik over mål.
I samme minut indkasserede en Freja-spiller gult kort for at fælde Anders Nielsen midt på banen. Med 11 minutter igen kom indskiftede Mads Harbo til skud i feltet, men venstrebensdrønet havnede i sidenettet, og man stod med hjertet i halsen, da Freja i samme minut bed fra sig i den anden ende af banen - men skuddet blev blokeret i SIF-forsvaret.

Med syv minutter igen kom Patryk Kristensen på banen igen (han fik et trælår i første halvleg) - ud gik Nicklas Aagaard. I samme minut indkasserede gæsterne endnu et gult kort, da en spiller sparkede bolden væk ved et frispark, men to minutter overgik samme skæbne SIF-spilleren Henrik Bach. I kølvandet af det gule kort var der endnu et gult kort til Freja for brok - og SIF skiftede Lasse Pilgaard ind igen - ud gik Kaspar Rynkeby.
Med tre minutter igen gik et Freja-skud lige forbi den ene stolpe på SIF-målet, og i slutfasen følte gæsterne også, at dommeren burde have tildelt dem et straffespark.

1-0 holdt hjem og tre vigtige point tikkede ind på den slunke SIF-pointkonto.

- Vi havde held med at lukke Freja fornuftigt ned kampen igennem, og med lidt held og større skarphed lukker vi kampen med en scoring til 2-0. Som helhed en meget opløftende indsats af alle mand, sagde SIF-cheftræner Allan Christensen kort efter kampen.