Lærerig øretæve i pokalturneringen

image JS-damerne kæmpede heroisk men forgæves mod overmagten i 1/8-pokalfinalen hjemme mod FC Thy-Thisted Q, der vandt 10-0 efter 5-0 ved pausen. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (foto)
23. oktober 2019 kl. 22:50
JS-damerne gav alt, hvad de havde i sig i onsdagens 1/8-finale i Sydbank Kvindepokalen hjemme mod mægtige FC Thy-Thisted Q fra landets bedste række, men gæsterne var bare for stærke og gik videre takket være en 10-0-sejr skabt på fem scoringer både før og efter pausen - læs mere her...
  • Kampfakta:
  • 1/8-finale, Sydbank Kvindepokalen:
  • Støvring IF (JS) - FC Thy-Thisted Q (Gjensidige Kvindeligaen) 0-10 (0-5)
  • Mål:
  • 4. minut: 0-1 Matilde Kjeldgaard.
  • 13. minut: 0-2 Lotte Bak Christensen.
  • 17. minut: 0-3 Matilde Kjeldgaard.
  • 34. minut: 0-4 Lotte Bak Christensen.
  • 42. minut: 0-5 Beate Marcussen.
  • 59. minut: 0-6 Rikke Dybdahl.
  • 68. minut: 0-7 Beate Marcussen.
  • 84. minut: 0-8 Rikke Dybdahl.
  • 87. minut: 0-9 Rikke Dybdahl.
  • 90. minut: 0-10 Matilde Kjeldgaard.
  • SIF-startopstillingen, 3-5-2: Camilla Hvilsom - Sissal Borgarlid, Katja Quist Kristensen og Sigrid Poulsen - Julie Blicher - Maria Djurhuus, Katja Uhrenholt, Nicoline Jespersen og Daria Krzos - Julie Frank og Helene Andersen.
  • Bænken denne gang: Emma Friis Schau, Pia Kjær, Stine Balling Olsen og Dea Poulsen - sidstnævnte kom ikke i aktion.
  • Ind/ud hos SIF:
  • 46. minut: Julie Frank, Maria Djurhuus og Sissal Borgarlid ud - Emma Friis Schau, Pia Kjær og Stine Balling Olsen ind.
  • Advarsler/gule kort:
  • 56. minut: Sigrid Poulsen, SIF.
  • 77. minut: Matilde Kjeldgaard, FC Thy-Thisted Q.
  • 81. minut: Katja Quist Kristensen, SIF.
  • 81. minut: Agnete Marcussen, FC Thy-Thisted Q.
  • Dommer: Michael Kristensen.
  • Linjedommere: Nynne Kristensen og Torben Nielsen.

Man kan ikke beskylde JS-mandskabet fra SIF Fodbold for at stille op i en defensiv "pindsvine-opstilling", selvom det var FC Thy-Thisted Q fra landets bedste række, Gjensidige Kvindeligaen, der var modstanderen i en velbesøgt 1/8-finale i pokalturneringen denne onsdag aften på kunstgræsbanen i Støvring.
SIF-cheftræner Jan "Krølle" Nielsen havde holdt fast i den vante 3-5-2-opstilling, der har givet succes i JS-puljen, men selvom et særdeles løbevilligt SIF-hold virkelig gav den gas i pres-spillet i de første 20-25 minutter, så førte gæsterne 3-0 efter de første 17 minutter, og så var der kridtet op til en favoritsejr trods den friske SIF-tilgang til kampen.

Omkring 150-200 tilskuere fulgte slagets gang, og de så et gæstende hold være totalt dominerende i luftspillet ved hjørnespark, hvilket også kastede flere scoringer af sig. Thyboerne var også skrappe til at udnytte frirummene på flankerne, hvor SIF var sårbare i den noget optimistiske 3-5-2-formation, og SIF's to bedste forsøg i kampen kom indenfor de første 21 minutter, hvor midtbanespilleren Katja Uhrenholt forsøgte sig med langskud - men i begge tilfælde for langt udfra til virkelig at kunne udfordre en stærk keeper i Thy-Thisted-målet.

Inden pausen blev det også 0-4 og 0-5, og selvom SIF-spillerne kæmpede en vis kropsdel ud af bukserne, var overmagten bare for stor, og FC Thy-Thisted Q fik vist, der var den ventede forskel på et Top 4-hold fra Gjensidige Kvindeligaen og et tophold fra Jyllandsserien, men SIF-spillerne fik især i første halvlegs første 25 minutter vist, at de - i forhold til JS-kampene - kan geare op med løbevillighed og energi - de færreste troede dog, de kunne holde til den spillefacon i samtlige 90 minutter.

• Fra anden halvlegs start blev der skiftet tre spillere ud, hvilket gav følgende 3-5-2-opstilling fra anden halvlegs start: Camilla Hvilsom - Pia Kjær, Katja Quist Kristensen og Sigrid Poulsen - Julie Blicher - Emma Friis Schau, Katja Uhrenholt, Stine Balling Olsen og Nicoline Jespersen - Daria Krzos og Helene Andersen.

Der er ikke "flyvende udskiftning" i kampene i DBU-regi - og Dea Poulsen (mulig reservekeeper) kom som den eneste ikke ind i opgøret.

Gæsternes topscorer Rikke Dybdahl kom først i aktion efter pausen p.g.a en mindre skade fra 7-1-sejren ude over Odense Q i den forgangne weekend, men hun nåede at score et hattrick og stå for en assist i en anden halvleg, hvor gæsterne cementerede sejren med tre scoringer indenfor de sidste seks minutter, hvor et efterhånden forståeligt træt SIF-hold stod for højt på banen mod hurtigere modstandere.

Hos gæsterne tegnede Matilde Kjeldgaard sig også for et hattrick, og så lyste "Messi-søstrene" hos FC Thy-Thisted Q - to tidligere Nibe-spillere i skikkelse af Beate og Agnete Marcussen ellers også op med et fodskifte, der ledte tankerne hen på en vis klejn argentinsk herre, der til daglig tryller for FC Barcelona i La Liga.

Hatten af for et velspillende FC Thy-Thisted Q-hold og ditto for SIF-spillerne, der kæmpede forgæves mod overmagten.

- Vi er glade for at have scoret 17 mål i vores to seneste kampe, og vi er videre i pokalturneringen og klar til lørdagens meget vigtige hjemmekamp mod Kolding Q i Gjensidige Kvindeligaen, siger Torben Overgaard, cheftræner for FC Thy-Thisted Q.
- Vi var skarpe på vores standardsituationer. Alt i alt en fin kamp for os, fortsætter han.

SIF-cheftræner Jan "Krølle" Nielsen lettede på kasketten for gæsternes spil.
- Vi mødte et virkelig godt hold. De var godt nok stærke i luftspillet ved hjørnespark og dødbolde, men vi forsøgte at gå til opgaven i en opstilling, vi er vant til. På lørdag skal vi møde FC Thy-Thisted Q's andethold i JS-puljen, og der skal vi rejse os igen og vinde, slutter Jan "Krølle" Nielsen.