Optur for JS - nedtur for Serie 3

image Mads Harbo kom på måltavlen allerede efter 40 sekunder spil i Birkelse. Foto: Rasmus Gissel
Af Eriksen/Gissel
16. oktober 2016 kl. 00:08
Hos herresenior kom Jyllandsserien et stort skridt nærmere overlevelse takket være en 2-0-sejr over Birkelse IF på udebane lørdag 15/10, mens andetholdet i Serie 3 måtte se puljens toer, Hornum IF, sikre sig en 1-0-sejr dybt inde i dommerens overtid, og Serie 3 er nu fem point efter både Valsgård IF 83 og Sønderup-Suldrup IK Frem med blot to spillerunder igen. Læs mere her...

Førsteholdet i Jyllandsserien tog et syv-mile-skridt mod overlevelse i rækken, da det lørdag 15/10 blev til en 2-0-sejr på udebane over Birkelse IF.
Med den særdeles vigtige sejr kom SIF-mandskabet nemlig fem point foran Aalborg Chang, der tabte 0-4 til Nørresundby FB, og SIF rykkede op på femtepladsen, mens Chang blev parkeret på den 7. plads, der i værste fald kan være lig nedrykning til Serie 1.
Og der mangler blot to spillerunder.

JS kom foran 1-0 allerede efter 40 sekunders spil i Birkelse, da Mads Harbo slog til. Den tidlige føring gav kampen det udtryk, SIF godt kunne tænke sig - Birkelse blev tvunget til at påtage sig bolden mere, end de bryder sig om - eller har kvalitet til. JS kom på 2-0 ved Thomas Nielsen i det 36. minut, da han var over riposten i kølvandet på, at Mads Harbo - efter et godt gennembrud - havde sendt bolden mod den ene stolpe. I mellemtiden havde SIF-keeper Kasper Kæp Markussen reddet et straffespark - ellers havde hverken SIF eller Birkelse skabt det store.

2-0 ved pausen gav SIF den fornødne ro, og SIF havde tre-fire store chancer for at komme yderligere i fron,t men selvom der til tider var lidt pres på, så holdt SIF defensivt stand og vandt flot 2-0.

Det skal også bemærkes, at SIF var uden anfører Anders Nielsen, der afsonede en spilledags karantæne denne lørdag. Nicolai Hvilsom var heller ikke med p.g.a et afbud. Det samme gjaldt midtstopperen Mike Hansen (afbud - han var med hos Serie 3, der spillede senere denne lørdag, red.), og Kaspar Rynkeby var stadig ikke blevet en skade kvit. Derfor var U 19-trioen Nicklas Agaard, Zacharias Krunderup og Marcus Skovhus Pedersen nye islæt i truppen i forhold til sidst i lighed med Alexander Thorup (op fra Serie 3, red.).

SIF-startopstillingen i Birkelse, 4-2-3-1 eller 4-3-3 efter temperament: Kasper Kæp Markussen - Patryk Kristensen, Carsten Frederiksen, Lars Bo Hansen og Christoffer Olesen - Morten Juul og Lasse Pilgaard - Nicklas Aagaard, Mads Harbo og Thomas Nielsen - Henrik Bach. Bænken denne gang: Zacharias Krunderup, Alexander Thorup og Marcus Skovhus Pedersen (mulig debutant, red.).
Alle 14 kom i aktion, og alle 14 gjorde det glimrende i 2-0-sejren.

- Det var stærkt at tage til Birkelse og vinde 2-0 med så stor en udskiftning i truppen, og samtlige spillere fortjener ros for en fokuseret og viljefast kamp. Nu kan vi redde os definitvt hjemme på torsdag. Uafgjort mod Løgstør IF sikrer os mod nedrykning, og skulle vi vinde, så har vi stadig en teoretisk chance for at skubbe Hjørring IF væk fra fjerdepladsen. Det sidste vil dog kræve, at de taber deres to sidste kampe, mens vi skal vinde vores to sidste, siger SIF-cheftræner Allan Christensen.

Mod Birkelse kom Zacharias Krunderup ind på den ene kant i stedet for Nicklas Aagaard fra anden halvlegs start. Et gult kort til Christoffer Olesen gav spilletid til Alexander Thorup efter pausen - men Christoffer Olesen kom dog ind igen efter 10 minutters afkøling på bænken. Der var debut til Marcus Skovhus Pedersen i de sidste 20-25 minutter i et opgør, hvor SIF skulle forsvare 2-0-sejren hjem.

Mens det hele flaskede sig for JS-holdet, så gjorde det modsatte sig mildt sagt gældende for andetholdet i Serie 3.
Serie 3 mødte på udebane puljens toer, Hornum IF, der er eneste oprykningsrival til Nibe Boldklub.

Lørdagens opgør var en helt lige kamp mellem to hold, der begge havde en del at spille for, henholdsvis mulig oprykning for Hornums vedkommende og et skridt i overlevelsen for SIF-holdets vedkommende. En helt lige første halvleg endte naturligt 0-0.
I anden halvleg har SIF flere muligheder end Hornum IF, og SIF spillede generelt en rigtig flot halvleg - men fik ikke scoret.

Desværre fik SIF et straffespark imod sig i det sjette minut af dommerens overtid. Det blev sikkert eksekveret, og SIF fik dermed et nederlag på 0-1, hvilket mildest talt var en hård skæbne ovenpå en god præstion.

Nederlaget betyder, at Serie 3 nu har fem point op til den frelsende sjetteplads med seks point at spille om, så der er maksimalt pres på. Valsgård IF 83 og Sønderup-Suldrup IK Frem er begge fem point foran SIF inden de to sidste spillerunder - og SIF slutter af ude mod Valsgård IF 83 i sidste spillerunde.