Serie 2 faldt med æren i behold

image Jens Janum Riis og andre lidt slukørede SIF-spillere på vej fra banen med jublende Gundersted-spillere i baggrunden.
23. juni 2018 kl. 17:19
Trods en stærk, energisk og viljefast indsats lykkedes det ikke Serie 2-mandskabet at redde eksistensen i Serie 2. Det blev til 0-1 i sidste spillerunde hjemme mod Gundersted IF, der til gengæld tog elevatoren den anden vej op i Serie 1 på det sejrsmål, de satte ind med 10-11 minutter igen - læs mere her...

Det var først efter et neglebidende spændende drama for alle parter og en sen afgørelse, at det stod fast, at SIF-andetholdet i Serie 2 må en tur i efterårets Serie 3, og Gundersted IF rykker op i Serie 1.

Først med 10-11 minutter igen kom den første scoring - til gæsterne på et indlæg, hvor der blev scoret ved fjerneste stolpe, og så var der gigantisk jubel blandt de rigtig mange fremmødte Gundersted-tilskuere i Støvring denne lørdag og tilsvarende panderynker i SIF-lejren.

Begge hold skulle bruge en sejr - SIF for at redde livet og Gundersted IF for selv at afgøre oprykningen uden skelen til opgøret mellem nr. to og tre, Farsø/Ullits IK og Aalborg KFUM hos KFUM denne lørdag.

Lad os slå fast med det samme, SIF-mandskabet spillede en god kamp og spillede lige op med puljevinderne, men igen blev der desværre ikke scoret på de afgørende chancer. Samlet - især på anden halvleg - kan der dog nok ikke indvendes alverden imod, at Gundersted IF tog stikket hjem. Gæsterne misbrugte et straffespark efter pausen og havde en lille håndfuld chancer, der sagtens kunne være resulteret i en scoring, men SIF havde også deres muligheder kampen igennem.

Havde SIF-mandskabet spillet samtlige kampe i dette forår med den glød, vilje og tempo, der blev vist mod Gundersted IF i knaldperlen i sidste spillerunde, ville holdet sandsynligvis aldrig være kommet i nedrykningsfare.

Det viste sig efterfølgende, at SIF ville have reddet livet i rækken med en sejr - Hadsund spillede 2-2 på udebane mod St. Restrup IF. På et tidspunkt var Aalborg KFUM også ved at snyde både Gundersted IF og Farsø/Ullits IK på målstregen, idet KFUM længe førte 1-0 hjemme mod Farsø/Ullits IK, men gæsterne fik sat to scoringer ind i slutfasen, hvilket så også betød, at Gundersted skulle vinde i Støvring for at fastholde førstepladsen og billetten til Serie 1.

• SIF-startopstillingen 4-4-2: Mikkel Blad Krogh - Frederik Pind (U 19), Lars-Bo Hansen, Martin Thinggaard og Alexander Thorup - Andreas Tarp, Jesper Gustavsen, Morten Juul og Jens Janum Riis (U 19) - Mike Long og Niclas Plougmann.
  • Bænken denne gang: Selemani Kikwangazala (U 19), Michael Andersen og Ardeshir Ebrahimi.

Allerede i det femte minut var SIF tæt på at komme på 1-0. Jens Janum Riis stak fornemt Mike Long fri på en god dybdebold, men Mike Long fik sendt bolden på den fjerneste stolpe, og efter en lille halv time kom Niclas Plougmann til et skud - 2-1 i store chancer til SIF på det tidspunkt. Gæsternes store mulighed havde Mikkel Blad Krogh i SIF-målet taget sig af, og han stod i det hele taget en glimrende kamp.

Han var også på plads i det 33. minut, da Gundersted igen viste tænder. Fem minutter indkasserede SIF-backen Frederik Pind et gult kort. Det kastede en taktisk udskiftning af sig - ud kom Niclas Plougmann, og ind kom backen Ardeshir Ebrahimi.

0-0 ved pausen, og der var højspænding på kampen.

Kort ind i anden halvleg indkasserede en Gundersted-spiller så gult kort for at fælde Mike Long. SIF blev fuldtallige, Pind ind igen, og Andreas Tarp kom ud til en pause - ind med Niclas Plougmann igen.

De næste fem minutter kastede et par halve chancer af sig til Niclas Plougmann, men i det 55. minut ramte Gundersted IF så overliggeren, og gæsterne kastede flere og flere frem i jagten på den for dem forløsende scoring.

I det 57. minut kom Jens Janum Riis ud til et pusterum - ind kom Selemani Kikwangazala, som man håbede kunne slå til på sin enorme hurtighed i den her fase af kampen.

Kampen vippede badevægten, den første scoring ville være af enorm betydning.

Knap midtvejs i anden halvleg fik Gundersted IF så en gylden mulighed for at tage téten på et straffespark. En SIF-spiller fik tacklet for sent, men i SIF-målet klarede Mikkel Blad Krogh såmænd også denne forhindring ved at gå til den rigtige side.

Stadig 0-0.

Med 16-17 minutter igen kom der en "trio-udskiftning" hos SIF. Ud kom Alexander Thorup, Martin Thinggaard og Ardeshir Ebrahimi, og hjemmeholdet spillede med blot tre i bagkæden. Ind kom Jens Janum Riis, Andreas Tarp og Michael Andersen - sidstnævnte udgjorde bagkæden med Lars-Bo Hansen og Frederik Pind.

SIF satsede offensivt, men med 11 minutter blev det 0-1.

Inden den scoring havde SIF en stor mulighed for at komme foran, da Mike Long skar ind fra højre side. Han kunne have spillet en fri Selemani Kikwangazala inde foran mål men valgte at sparke mod fjerneste stolpe, og bolden gik desværre forbi målrammen.

Morten Juul tjekkede ud efter, det blev 0-1 - ind igen kom Alexander Thorup.

I kampens døende minutter kom SIF frem til yderligere to gode muligheder. Med tre minutter igen tordnede Jesper Gustavsen bolden forbi fjerneste stolpe fra højre side efter forarbejde af Niclas Plougmann og Lars-Bo Hansen, der blev sendt helt frem i forreste geled til sidst, og minuttet efter slap Niclas Plougmann fri i feltet men fik sendt bolden forbi mål - en Gundersted-spiller havde angiveligt rigtig godt fat i hans trøje i skudøjeblikket, men dommerens fløjte var tavs.

- Et ærgerligt nederlag. Vi spillede en taktisk næsten perfekt første halvleg med vægt på omstillinger, men det var hele tiden en balancegang om, hvem der ville score først. Vi må en tur ned i Serie 3, men det var så sandelig ikke den her kamp, vi rykkede ned på, sagde SIF-træner Uffe Agerbo Jensen kort efter slutsignalet.