Serie 3 på førstepladsen med 2-1-sejr

image Niclas Plougmann kort efter scoringen til 1-0 inden pausen.
25. august 2018 kl. 20:50
Det holdt hårdt, da et noget afbudstynget Serie 3-mandskab slog Valsgård IF 83 2-1 på hjemmebane lørdag 25/8. Anders Nielsen scorede sejrsmålet på straffespark i kampens døende minutter, og SIF-holdet kan sole sig på førstepladsen ét point foran Hornum IF, der spiller søndag aften - læs mere her...

Med en afbudsliste på længde med den kinesiske mur var det fornemt, at andetholdet hos herresenior, Serie 3, kunne hive en smal 2-1-sejr hjem i lørdagens hjemmekamp mod Valsgård IF 83, og med den sejr overtog SIF-mandskabet - i hvert fald for en stund - førstepladsen, der i den sidste ende udløser en billet til efterårets Serie 2.

SIF-holdet kom ét point foran Hornum IF, der dog møder Nørager/Rørbæk søndag aften og ved den lejlighed igen kan skubbe SIF væk fra duksepladsen i puljen - SIF er fortsat ubesejret efter to sejre og to uafgjorte i efterårets fire første kampe.

Lørdagens kamp var en jævnbyrdig affære, hvor SIF også havde det held, der skal til for at vinde den slags kampe.

SIF-startopstillingen:

De mange afbud i SIF-lejren betød blandt andet, at den vante midtbanestyrmand, Anders Nielsen, skulle være midtstopper sammen med Michael Elmgren, og så var det ellers i høj grad de "grønne spirer" i skikkelse af førsteårs-seniorer eller oprykkede andetårs U 19-spillere, der skulle træde til.

SIF indledte stærkest, og i den fase - i det 15. minut - havde Jens Janum Riis, central midtbanespiller sammen Casper Henriksen, et godt fladt langskud, som gæsternes keeper akkurat fik fingrene på, hvorefter dommeren dømte målspark. Valsgård IF 83 bed dog også fra sig, og i det 24. minut havde de et hovedstød på overliggeren, hvorefter returbolden blev headet forbi mål.

Det nye makkerpar i midterforsvaret, Anders Nielsen og Michael Elmgren, gjorde det godt, og især Anders Nielsen bidrog med ro og sikre pasninger kombineret med verbal styring af de unge spirer foran sig på banen.

Lidt over midtvejs i første halvleg måtte Jens Janum Riis ankelskadet lade sig udskifte efter en tackling midt på banen - ind kom Malthe Christiansen, en anden af de unge spillere.

I det 36. minut sendte gæsterne bolden lige forbi den ene SIF-stolpe på et frispark, og de havde efterhånden fået overtaget i spillet på banen, men i det 38. minut lynede forwarden Niclas Plougmann så med en klassescoring. Mike Grøn sendte en god bold frem til Plougmann, der tørt huggede bolden fladt ind ved fjerneste stolpe.

Inden pausen kom gæsterne igennem på en friløber, men bolden havnede lige i favnen af SIF-keeper Anders Dupont.

1-0 ved pausen.

Knap midtvejs i anden halvleg erstattede Andreas Pinstrup så Mike Grøn hos SIF, og gæsterne trykkede på for at fremtvinge en udligning.

I det 65. minut fik de en kæmpemulighed for at bringe balance i tingene, da bolden ramte overliggeren efter et hovedstød, og returbolden blev sendt forbi fjerneste stolpe i et ellers tomt SIF-mål. Her var heldet med hjemmeholdet.

Et lille kvarter før tid kom udligningen så. Gæsterne fik tildelt et noget tvivlsomt frispark i deres højre side, og bolden blev slået ind foran SIF-målet, hvor den strøg helt igennem til fjerneste stolpe, hvor en Valsgård-spiller uhindret kunne heade den ind til 1-1.

Så var det Mike Longs tur til at få et pusterum. Ind kom Mike Grøn igen.

Og i kampens døende minutter fik SIF så tildelt et straffespark for hands. Anfører Anders Nielsen blev sat til at eksekvere fra den hvide plet, og han var sikkerheden selv - 2-1.

Få minutter før tid erstattede Søren Reinewald så Niclas Plougmann, og SIF kørte 2-1-sejren hjem.