Serie 3 slog til i slutfasen og vandt 2-1

image Jubel i SIF-lejren efter slutfløjtet i Vaarst. Serie 3 vendte 1-0 til Vaarst/Fjellerad Boldklub til en SIF-sejr på 2-1 på en hektisk slutfase.
29. maj 2019 kl. 11:32
Serie 3-mandskabet var bagud med 10 minutter igen i tirsdagens udekamp mod Vaarst/Fjellerad Boldklub, men en heroisk SIF-fight blev kronet med en 2-1-sejr. Sejrsmålet satte Selemani Kikwangazala ind knap to et halvt minut inde i dommerens tillægstid - læs mere her...

Der var mange ting, der gik op i en højere enhed, da Serie 3-mandskabet tirsdag aften 28/5 fightede sig til en måske vital 2-1-sejr på udebane over Vaarst/Fjellerad Boldklub, der kunne have taget førstepladsen - i hvert fald for en stund - med en sejr.

Med sejren tog SIF-mandskabet et måske afgørende skridt i den rigtige retning mod at sikre sig mod nedrykning og fik skabt yderligere luft ned til den sjetteplads, der udløser playoffkamp mod en toer fra Serie 4, og nu kan SIF-kikkerten for alvor vendes mod de højere luftlag i puljen.

Stillingen og aktuelle
kampe i Serie 3-puljen:

10 minutter før tid førte Vaarst/Fjellerad 1-0 på den noget heldige åbningstræffer, hjemmeholdet fik allerede i det 20. minut, men Michael Toft Nielsen, der gjorde det til topkarakter som angriber efter sit indhop 10 minutter før pausen, fik i det 80. minut headet bolden i mål via overligger og målmand. Alle - også hjemmeholdets spillere - troede bolden var i kassen, men dommeren lod spillet fortsætte, og så fulgte Marcus Skovhus Pedersen kløgtigt op på returbolden, som han for en sikkerheds skyld sendte i nettet.

1-1, og vild jubel i SIF-lejren. Et skifte fra 4-4-1-1 til 4-4-2 med Michael Toft Nielsen og Marcus Skovhus Pedersen på toppen sat i værk allerede i det 70. minut bar tilsyneladende frugt på en dag, hvor SIF tilmed måtte skifte en skadet målmand i skikkelse af Joakim Nielsen ud seks minutter efter pausen, hvorefter Andreas Pinstrup overtog målmands-handskerne og klarede den opgave fint.

Men det skulle blive endnu bedre, set med SIF-briller.

Knap to et halvt minut inde i dommerens tillægstid udnyttede en igen stærkt spillende Selamani Kikwangazala (foto herover, red.) en gave fra hjemmeholdets side. SIF-gazellen, der har fart i skoene, slap alene igennem fra banens midte, og han afsluttede langt udefra, da keeperen var langt ude af sit mål. Sidstnævnte fik også en hånd på bolden, der dog fortsatte i mål - 2-1 til SIF, og et truende nederlag var forvandlet til en herligt befriende sejr.

- Vi stod sammen i dag og gav aldrig op. Den sejr her kan blive uhyggelig vigtig for os, sagde Søren Milde, Serie 3-træner, da den største eufori havde lagt sig.

• SIF-startopstillingen, 4-1-4-1: Joakim Nielsen - Sebastian Meyer Poulsen, Rasmus Carøe Eriksen, Michael Wædeled Andersen og Ardeshir Ebrahimi - Malthe Christiansen - Jens Janum Riis, Marcus Skovhus Pedersen, Kenneth Møller og Andreas Pinstrup - Selemani Kikwangazala.
  • Bænken denne gang: Michael Toft Nielsen, Nikolaj Christiansen og Noah Overgaard Skouboe.
  • Udskiftinger hos SIF:
  • 35. minut: Andreas Pinstrup ud - Michael Toft Nielsen ind.
  • 51. minut: Joakim Nielsen ud - Andreas Pinstrup ind.
  • 59, minut: Jens Janum Riis ud - Nikolaj Christiansen ind.
  • 73. minut: Selemani Kikwangazala ud - Noah Overgaard Skouboe ind.
  • 77. minut: Malthe Christiansen ud - Jens Janum Riis ind.
  • 82. minut: Marcus Skovhus Pedersen ud - Selemani Kikwangazala ind.
  • 88. minut: Michael Toft Nielsen ud - Joakim Nielsen Nielsen ind.
  • 93. minut: Noah Overgaard Skouboe ud - Marcus Skovhus Pedersen ind.

SIF-målmand Joakim Nielsen beskadigede tre fingre allerede under opvarmningen, men han vogtede buret frem til det 51. minut, selvom han synligt havde store smerter og problemer hver gang, han skulle have hånden på bolden. I kampens døende minutter kom han ind som markspiller, og Michael Toft Nielsen, imponerende stærk som opspilsstation og giftig i feltet i går, fik et pusterum på taktikkens alter.

Hjemmeholdet fik en scoring annulleret for offside i det 6. minut, og i det 20. minut var SIF decideret uheldig, da Michael Wædeled Andersen ville sende bolden frem ad banen. Den ramte en modspiller og havnede hos en Vaarst-spiller inde foran mål, og han scorede i to tempi - først sendte han bolden på stolpen men fulgte op på returbolden, som han sendte i nettet.

Det var generelt en noget chancefattig og jævnbyrdig første halvleg. I det 35. minut fik Andreas Pinstrup en pause - ind kom Michael Toft Nielsen som ny mand på toppen, så Selemani Kikwangazala overtog pladsen på venstre kant.

Det gav SIF mere tyngde, og der tilløb til flere SIF-muligheder uden, at tingene blev spidset helt til.

Seks minutter efter pausen måtte Joakim Nielsen så give op i målet, og Andreas Pinstrup blev nødløsningen i SIF-målet. Han blev faktisk ikke testet alverden af hjemmeholdet i den resterende del af kampen.

I anden halvleg må man sige, at SIF-træner Søren Milde havde en dygtig og heldig hånd med sine udskiftninger, og et skifte fra 4-4-1-1 til 4-4-2 - og tilbage til afsikring af defensiven i en periode med Kenneth Møller og Jens Janum Riis på den centrale midtbane efter udligningen til 1-1, hvorefter lynhurtige Selemani Kikwangazala, der sluttede af på toppen efter kort pusterum på bænken, fuldbyrdede SIF-triumfen.