- Som at spille tre kampe på én gang

image JS-cheftræner Kim Nielsen og SIF-mandskabet måtte igennem en hæsblæsende affære, før 5-3-sejren over Mejrup GU var hjemme. Arkivfoto
Af Jørn Eriksen
10. april 2017 kl. 12:50
JS-cheftræner Kim Nielsen kunne glæde sig over en SIF-sejr på 5-3 i udekampen mod Mejrup GU søndag 9/4 i et opgør, som han betegner som det mest mærkværdige i sin tid som fodboldtræner - læs mere her...

Førsteholdet hos herresenior, Jyllandsserien 2, hentede søndag 9/4 en uhyre vigtig sejr på udebane mod nyoprykkerne fra Mejrup GU, og kampforløbet kunne nærmest tage pusten fra enhver.
5-3 vandt SIF-mandskabet i et hæsblæsende opgør, hvor SIF undervejs førte 1-0, 3-2 og 4-3 - inden sejren blev cementeret tre-fire minutter inde i tillægstiden på 7 minutter, da indskiftede Henrik Bach scorede til 5-3 i SIF-favør.

- Det er den mest mærkværdige kamp i min tid som fodboldtræner. Det var som at spille tre kampe på én gang. Begge hold lavede fejl på fejl, og det må have været underholdende for tilskuerne at følge. Vi skal være glade for resultatet, men vi skal skærpe indsatsen allerede Skærtorsdag, når modstanden bliver af en anden kaliber hjemme i Støvring mod et formodet Top 2-hold, Skive IK, fastslår Kim Nielsen.

Lasse Pilgaard bragte SIF foran 1-0 cirka midtvejs i første halvleg på et hovedstød i kølvandet på et hjørnespark, men kort efter blev det 1-1 igen efter et hjørnespark.
SIF havde U 19-målmanden Anders Dupont med som sidste skanse efter et afbud fra Kasper Kæp.

- Mejrup sparkede mange lange bolde op mod deres frontløbere, og vi havde lidt problemer i den sammenhæng. 10 minutter før pausen kom højrebacken Christoffer Olesen lidt i problemer på en lang Mejrup-fremlægning, og det endte med et straffespark til hjemmeholdet. Det straffespark klarede Anders Dupont med en redning i topklasse - 1-1 ved pausen, fortsætter Kim Nielsen.

Fra anden halvlegs start erstattede Morten Juul så Anders Nielsen på den defensive midtbane. Christoffer Olesen fik også et pusterum - ind kom offesinsiv-spilleren Joakim Nielsen, hvilket igen betød, at Mathias Kielgast overtog pladsen som højre back.

SIF-startopstillingen i Mejrup, 4-4-2: Anders Dupont - Christoffer Olesen, Nicolaj Hvilsom, Lars Bo Hansen og Alexander Thorup - Thomas Nielsen, Anders Nielsen, Anders Liebak og Mads Harbo - Lasse Pilgaard og Mathias Kielgast. Indhopperne denne gang: Morten Juul, Henrik Bach og Joakim Nielsen.

Mejrup kom på 2-1 efter pausen på en lang bold frem i banen, men herefter tog det for alvor fart.

. Joakim Nielsen kom ind med rigtig god energi. Ved 2-1 holdt Anders Dupont Mejrup fra at score til 3-1 på en friløber, og vi kom på 2-2 ved Thomas Nielsen. Joakim Nielsen bragte os foran 3-2 på et hovedstød efter et hjørnespark, men kampen var stadig præget af rigtig mange fejl fra begge holds side. Vi skiftede Henrik Bach ind - ud gik Lasse Pilgaard. Bach overtog Mads Harbos kant, og Harbo kom frem som forreste mand. Med 20 minutter igen slap netop Henrik Bach igennem på den ene kant og spillede Mads Harbo fri til en scoring til 4-2 til os, og så troede man da, nu måtte der falde lidt ro over det hele, understreger Kim Nielsen.

Mejrup fik imidlertid bragt fornyet spænding ind i kampen med en scoring til 3-4 med cirka 10 minutter igen - igen efter et hjørnespark. Det viste sig, at dommeren havde lagt 7 minutter til, og nerverne var uden på trøjerne.

- Tre-fire minutter inde i tillægstiden faldt den endelige afgørelse. Henrik Bach kunne score i et tomt mål, da en af Mejrups midtstoppere og deres målmand misforstod hinanden, og bolden havnede for fødderne af en helt fri Henrik Bach, forklarer Kim Nielsen.
Joakim Nielsen blev kåret til "Man of the match" i SIF-lejren, men der var også store roser til U 19-keeperen Anders Dupont.

JS 2 spiller hjemme Skærtorsdag kl. 13.00 mod Skive IK, der har lagt fra land med to sejre og ligesom Herning Fremad har maksimumpoint 6.

Klik ind på klubbens Facebook-side. Klubhusinspektør Kim Lyngberg var med på busturen til Mejrup, og han talte med både cheftræner Kim Nielsen og Joakim Nielsen efter slutfløjtet.