Fin fight af U 16 Liga 1 i svær premiere

image Kasper Buus Niss havde en travl dag i SIF-målet i U 16 Liga 1-premieren hjemme mod AaB.
17. marts 2018 kl. 17:21
Det var ventet, at SIF-oprykkerne i U 16-drengenes Liga 1 ville få et barskt udlæg i forårspremieren hjemme mod AaB lørdag eftermiddag 17/3, og det kom til at holde stik. Læs mere her...

Gæsterne vandt i efteråret 2017 deres U 16 Liga 1-pulje, mens SIF-tropperne rykkede op fra U 16 Liga 2 takket være en andenplads kun overgået af Eastside Viborg, og AaB hentede da også en favoritsejr på 6-0 efter 2-0 ved pausen.

SIF-oprykkerne i U 16 Liga 1 leverede en fin disciplineret indsats i de første 40 minutter og holdt AaB fra fadet scoringsmæssigt i den første halvdel af halvlegen. Der blev forsvaret ganske fornuftigt med en kompakt midterakse, men det var - også over kampen som helhed - begrænset hvad, SIF-mandskabet selv spillede sig frem til af målchancer.

Det blev 0-1 på et indlæg fra gæsternes venstre side, og inden pausen kom AaB også foran 2-0 mod et SIF-mandskab, der har sagt farvel til topscorer Jeppe Folden (Randers Freja) og midtbanespilleren Samuel Angelo (LKB/Gistrup) siden efterårets kampe i U 16 Liga 2 - og så er Nikolaj Christiansen desværre skadet i øjeblikket.

SIF-startopstillingen, 4-1-4-1: Kasper Buus Niss - Max Jørgensen, Nicklas Elvstrøm Christiansen, Mathias Hougaard og Andreas Kvist Hougaard - Robert Ørtoft - David Sandu, Malthe Serup Hannesbo, Christian Kold og Mikkel Drejer - Jeppe Bloch Jensen.

Indhopperne denne gang: Frederik Plough Lapirtis, Sune Gaardahl og Mikkel S. G. Jensen.

Der blev skiftet flittigt ud i SIF-lejren allerede inden pausen.

I anden halvleg fik SIF-holdet vinden imod sig, men trods yderligere fire AaB-scoringer i de sidste 40 minutter - den sidste sat ind i kampens absolut døende sekunder - faldt SIF-holdet ikke sammen i den vanskelige forårspremiere. Der blev arbejdet og forsvaret godt af alle mand, og ingen havde forventet, at hjemmeholdet ville vælte sig i målchancer i dette opgør.

To tidligere SIF-spillere, Jeppe Linnerup Petersen og Marcus Serup Hannesbo, var med hos AaB, og en tredje tidligere SIF-spiller, Tobias Buus, så med fra sidelinjen - han spiller på AaB's U 17 Liga-mandskab.

Mon ikke SIF-anfører Malthe Serup Hannesbo har bedt sin brormand, Marcus, være lidt stille resten af lørdagen??

Som helhed slap SIF-nyoprykkerne ganske fint fra den vanskelige premiere mod en modstander, der vandt deres U 16 Liga 1-pulje i efteråret 2017.