Fjerde sejr på stribe takket være 5-1

image U 14-pigerne i 8-mands-puljen har nu hentet fire sejre i forårets fire første kampe. Arkivfoto: U 14-piger
Af Kaj Zacho, træner
09. maj 2019 kl. 11:26
Andetholdet hos U 14-pigerne i C-rækken 8-mands fortsatte forleden sejrsstimen, da de slog Farsø/Ullits IK 5-1 på udebane i fjerde spillerunde, og det var SIF-pigernes fjerde sejr i træk - læs mere her...
  • U 14-piger C-rækken, 8-mands:
  • Farsø/Ullits IK - Støvring 1-5
  • Følgende SIF-spillere var udtaget til kampen: Jessica, Clara, Skov, Simone, Bjerregaard, Lærke, Marie, Emilia, Selma, Sofie V. og Mathilde. Det gjaldt 8-mands-kampen mandag 6/5 i Farsø på en blæsende råkold aften.

Lige nu rider vi alle på en positiv bølge. Sejrene vælter bogstavelig talt ind på kontoen. Ingen tvivl om at selvtilliden er høj hos alle, og der er en fantastisk stemning i hele afdelingen pigerne imellem.

Per og undertegnede lagde til dagens kamp vægt på, at pigerne skulle gå ud og nyde nuet og spille det bedste, de har lært. Vi ville gerne, at første halvleg blev spillet som aldrig før, og fokus skulle være på pasninger, løb uden bold og variation i opspillet. Uden at nedgøre modstander og kampens vigtighed, skulle vi agere som det var en god gang træning for pigerne - træningsaftener har vi ikke mange af i denne tid, hvor den står på kampe cirka hver anden dag.

Første halvleg:

Allerede efter halvandet minut bankede Simone på døren og hamrede en flugter på overliggeren som et signal til Farsø om, at nu skulle der holdes målfest. Uden at overdrive, så var bolden næsten hele tiden på Farsø banehalvdel, og selvom vi skabte et hav af chancer, kunne vi ikke omsætte dem alle til mål. Så 12 minutter henne i første halvleg fik vi et hjørnespark. Lærke sendte bolden direkte ind i hovedet på Emilia, som headede den flot i mål. 1-0 til SIF, og Per og jeg var tilfredse med det, vi så.

Et par minutter senere opsnappede Skov bolden og spiller den fint i fødderne til Bjerregaard, der tordnede den i kassen fra distancen. Så stod der 0-2. I det 20. minut Emilia det til 0-2. Jeg lovede de fremmødte tilskuere at fremhæve, at Jessica ganske uvant lavede to frispark i streg, hvilket de så syntes skulle med i referatet, så værsgo Jessica….

Anden halvleg:

Den blev præcis som første med SIF i total dominans, og underdrevet havde vi så mange afleveringer og løb uden bold, at det var en fornøjelse. Pigerne boltrede sig virkelig, og dem som normalt ikke får mange berøringer på grund af deres pladser på banen, fik virkelig mange berøringer, hvilket jo udvikler dem og giver selvtillid. Marie, som var skiftet ind, ville lige markere sig med en afslutning på mål, men desværre uden gevinst, så hende pillede hurtigt ud igen - nej, vi ville skåne hende, fordi hun for tiden spiller mange kampe og træner med DBU og vores drenge i klubben, så ingen grund til at slide på hende..

11 minutter spillet og Skov kom på tavlen via et godt løb på kanten, og afslutningen sad også lige i skabet - 0-4. Sekunder efter blev der lagt en god høj aflevering i feltet, men Jessica missede sit tilløb til bolden, ellers havde hun helt sikkert scoret på den chance. Pludselig fik jeg besked i min øresnegl om, at U 12/U 13--pigerne havde vundet 4-1 på hjemmebanen i Støvring, hvilket var superflot af dem, men om spilerne på banen også hørte det, ved jeg ikke, for de tog pludselig en gevaldig koger og lod Farsø let og elefant smutte ned og reducere til 1-4.. HMM!

Var det nu også nødvendigt tænkte Per og jeg og kiggede undrende på hinanden. Vi lukkede pludselig Farsø ind i kampen, og om ikke Lærke i målet skulle ud i en superredning og hindre flere mål til Farsø. Jeg må indrømme, at jeg ikke er tilfreds med disse "kogere", selvom vi førte nok til at vinde kampe. Vi ville have mere, så det var en fryd at se Emilia i de døende sekunder tage sagen i egen hånd, gå direkte på mål og score til slutresultatet 1-5.

Med sejren i Farsø, og sejren hjemme i Støvring er status i øjeblikket to førstepladser og en andenplads i de puljer, vores piger er med i . Det skal vi da nyde, og huske at tage en kamp af gangen for træerne vokser ikke ind i himmelen.