Hård skæbne for U 16 Liga 2-drenge

image U 16 Liga 2-cheftræner Calle Facius i færd med at instruere sine spillere i pausen af forårspremieren hjemme mod Viborg FF.
Af Jørn Eriksen
16. marts 2019 kl. 14:15
Det er temmelig ufordøjeligt at tabe 0-5 i en forårspremiere, når man har spillet 70 gode minutter, og modstanderne derefter sætter fire fuldtræffere ind på seks minutter i kampens sidste 10 minutter. Det var imidlertid situationen for U 16 Liga 2-drengene, der tog imod Viborg FF lørdag 16/3 med kickoff kl. 11.00 på kunstgræsbanen i Støvring. Læs mere her...

Og hjemmeholdet havde tilmed fortjent at føre ved pausen, men U 16 Liga 2-drengene havde ikke heldet med sig i kampens indledning, hvor angriberen Lukas Sølbeck Hansen måtte se bolden prelle af på overliggeren. Spillemæssigt havde SIF glimrende fat i modstanderne i de første 40 minutter, men 7 minutter før pausen blev det 0-1.

Viborg FF fik scoret på noget nær deres eneste nærgående forsøg i første halvleg. SIF brød spillet og var på vej frem ad banen, gæsterne gjorde gengæld umiddelbart efter og fik kørt en omstilling igennem i deres højre side, og da de fleste forventede en tværbold, fik VFF-spilleren scoret ved nærmeste stolpe indenom SIF-keeper Marius Thorsen.

0-1 ved pausen efter 40 minutter med fin SIF-struktur og organisation hele vejen rundt.

• SIF-startopstillingen, 4-2-3-1: Marius Thorsen - Marius Christensen, Cornelius Christensen, Victor Søe Simonsen og Hessel Oosterhof - Albert Skouboe og Lasse Mumgård Andersen - Peter Harboe, Mads Rugren Andersen og Sylvester Würtz Jensen - Lukas Sølbeck Hansen.
  • Bænken denne gang: Jonas Østergaard, Frederik Bak-Pedersen og Daniel Almasi.

Der blev skiftet ud/ind i flere tempi efter pausen.

Ni minutter efter pausen kom SIF i overtal, idet en VFF-angriber, der senere fik en hovedrolle som skarpretter i den afgørende fase, fik et gult kort, men i det 17. minut indkasserede Sylvester Würtz Jensen et direkte rødt kort i kølvandet på, han var blevet tildelt et frispark midt på banen - i irritation daskede han ud efter en modspiller, og det betød marchordre.

I det 67. minut var SIF - i undertal - alligevel direkte uheldig med ikke at udligne til 1-1. På et flot indlæg fra venstre side kom bolden ind til Marius Christensen, der tæmmede den og fik afsluttet, men VFF-målmanden fik på mirakuløs vis afværget til hjørnespark.

Og så gik det ellers stærkt. Fra det 70. til det 76. minut scorede Viborg FF yderligere fire gange med en energisk angriber som målmager tre gange.

- Vi står med en lidt underlig fornemmelse i kroppen. Vi spillede fint i 70 minutter og taber 0-5. Ærgerligt, vi ikke kom på 1-1 i det 67. minut - tre minutter senere stod det 0-2, og så gik det lige lidt for stærkt, siger SIF-cheftræner Calle Facius, der denne gang fik hjælp af U 15-cheftræner Jacob Jensen, idet den vante assistenttræner Ulrik Søe var forhindret i deltage.