Sejr gav billet til U 16 Liga 2

image Glade SIF-spillere på U 15 Vest 2-holdet efter 3-2-sejren over St. Restrup IF i Frejlev i sidste spillerunde.
Af Jørn Eriksen
11. juni 2017 kl. 19:02
Førsteholdet hos U 15-drengene i U 15 Vest 2 var ude i et drama af dimensioner i sidste spillerunde ude mod St. Restrup IF, men med en sejr på 3-2 sikrede SIF-mandskabet sig fjerdepladsen og et adgangstegn til efterårets U 16 Liga 2 - den næstbedste række i DBU Jylland-regi i årgangen. Læs mere her - masser af fotos fra kampen....

Det holdt hårdt, men det lykkedes.
Førsteholdet hos U 15-drengene i U 15 Vest 2 kunne udelukkende bruge en sejr til noget, hvis søndagens modstander, St. Restrup IF, skulle skubbes væk fra den fjerdeplads, der ville udløse en billet til efterårets U 16 Liga 2, og den forløsende sejr til SIF-mandskabet kom i hus.
Men først efter 70 minutters neglebidende drama, hvor SIF-holdet undervejs vendte 1-0 til St. Restrup IF til 2-1 i eget favør for at se hjemmeholdet udligne til 2-2, inden sejrsmålet til 3-2 i SIF-favør kom på et straffespark med små 10 minutter igen kort efter, at SIF-cheftræner Joakim Nielsen misvisende var blevet bortvist fra sidelinjen.
Pyha, der blev draget et lettelsens suk blandt de store skare af SIF-tilhængere på sidelinjen og blandt spillere og ledere, da dommeren havde piftet i fløjten for sidste gang.

3-2 til SIF, og forårets første sejr kom i hus, da der var allermest brug for den. SIF-spillerne kvitterede for den fornemme opbakning fra sidelinjen ved at danne kæde og tage turen ud mod forældre, søskende, bedsteforældre og andet godt-folk i SIF-lejren for slutteligt at tage jubel-hoppet i samlet flok, mens der blev brølet pænt igennem af alle mand.
Jo, den her sejr betød virkelig noget - for alle i SIF-lejren på og uden for banen.

Inden startsignalet i Frejlev denne søndag eftermiddag 11/6 tikkede den glade nyhed ind om, at Hjørring IF havde besejret Frederikshavn FI 8-0 i deres sidste kamp, og det var det resultat, SIF-lejren havde brug for. FfI måtte ikke vinde den kamp, hvis SIF selv skulle kunne afgøre det mod St. Restrup IF med en sejr.

SIF-startopstillingen mod St. Restrup IF, 4-4-2: Kasper Buus Niss - Max Jørgensen, Robert Ørtoft, Nicklas Christiansen og Asger Olsen - Nikolaj Christiansen, Christian Kold, Malthe Serup Hannesbo og David Sandu - Mikkel Drejer og Jeppe Folden.
Indhopperne denne gang: Johan Wisholm, Samuel Angelo og Peter Søskov.

Der var synligt nerver hos aktørerne fra første fløjt, og St. Restrup IF kom foran 1-0 i det 18. minut på et skud ude ved den ene stolpe.
Efter 20-25 minutter kom Asger Olsen ud til et pusterum hos SIF - ind kom Johan Wisholm.
Udligningen til 1-1 kom i det 29. minut, da hjemmeholdets keeper var uheldig på et indlæg. Bolden smuttede imellem handskerne på ankermanden i hjemmeholdets mål, og midtstopperen Robert Ørtoft, der var med fremme i feltet på dødbolden sagde mange tak for gaven ved at dreje rundt og banke bolden i kassen.
I det 34. minut fik SIF en dobbeltchance i samme sekvens, men hverken Jeppe Folden eller Nikolaj Christiansen havde heldet med sig i to tempi, men det udløste et hjørnespark. Det hjørnespark sendte Jeppe Folden direkte i nettet til 2-1 for SIF. Hjemmeholdet nåede herefter at få en pæn mulighed, der udløste et hjørnespark inden pausen.

1-2 ved pausen.

Lige efter pausen kom SIF-forwarden Jeppe Folden fri til et skud i feltet, men han fik desværre sendt bolden over målrammen - her var det tæt på 1-3.
I stedet blev det 2-2 seks minutter inde i anden halvleg. Det skete i kølvandet på et hjørnespark fra hjemmeholdets venstre side. Bolden blev sparket ind fra tæt hold.
Kort efter indkasserede SIF-midtbanespilleren Christian Kold et gult kort.
Presset var på SIF, der skulle forsøge at vende kampen igen.

I undertalsperioden var heldet med SIF, da hjemmeholdet sendte bolden på ydersiden af den ene stolpe, men SIF fightede videre, og man troede Jeppe Folden ville gøre det til 3-2 for SIF på et hovedstød på en assist fra Mikkel Drejer, men der blev dømt offside efter 17-18 minutter af anden halvleg.
SIF blev fuldtallige igen. Christian Kold kom ind igen, og i samme moment erstattede Samuel Angelo så David Sandu. Kort efter spillede Mikkel Drejer så angrebsmakkeren Jeppe Folden fri til en kæmpemulighed fra tæt hold, men Folden fik ikke fart nok i afslutningen, og bolden blev sparket ud til hjørnespark.
Der gik et sus gennem SIF-tilhængerne ude ved banden.

Med cirka 10 minutter igen kom dommeren så i fokus. Han bortviste først SIF-cheftræner Joakim Nielsen for brok på sidelinjen, men sidstnævnte talte faktisk kun stille og roligt med en af sine egne spillere helt ude sidelinjen - ingen pardon, marchhordre til SIF-træneren.

På det efterfløgende angreb fik SIF så tildelt et straffespark, da Mikkel Drejer - vist nok - blev fældet. Og dommeren dømte helt efter bogen i kampens slutfase, men marchordren til Joakim Nielsen var en fejldom, men pyt med det.

På straffesparket satte Robert Ørtoft sikkert bolden i nettet til 3-2 for SIF. Fire-fem minutter før slutsignalet indkasserede Mikkel Drejer et gult kort, SIF var for anden gang i kampen i undertal, men SIF, der skiftede flittigt ud/ind i den fase, holdt dygtigt stand.

Den vitale sejr blev fightet hjem - og SIF-mandskabet skal spille i U 16 Liga 2 efter sommerferien.

Thisted FC blev puljevinder ved at slå Hobro IK 4-2 i sidste spillerunde. Nr to og tre, Hjørring IF og Hobro IK, skal ligesom SIF-mandskabet spille i U 16 Liga 2 i efteråret, mens nr, 5 og 6 - St. Restrup IF og Frederikshavn fI - kommer med i U 16 Liga 3.