U 13 Liga 2 topper midtvejs i foråret

image U 13 Liga 2-drenge slog senest Farsø 3-1. Her er der taktiske input fra cheftræner Foldager og assistenttræner Nicolaj Hvilsom (t.h.). Foto: U 13-drenge
Af Brian Foldager, cheftræner for u 13-drenge
29. april 2018 kl. 19:17
Brian Foldager, cheftræner for U 13-drengene, gør her status for U 13 Liga 2-drengene, der fører deres pulje midtvejs i forårets kampe, og det går også fint i afdelingen som helhed med pæn tilgang af spillere - læs mere her...

Nu er vi halvvejs igennem forårsturneringen, og det er tid til at lave status for U 13 Liga 2-drengene.

Men først skal vi lige runde den sidste kamp i første turneringshalvdel. Den blev spillet torsdag aften ude mod Farsø. I efteråret (8-mands) havde SIF og Farsø nogle meget tætte kampe, så selvom SIF lå klart foran Farsø i tabellen, så forventes det at denne kamp også ville blive tæt og måske først afgjort i de sidste 10 minutter.

Denne betragtning kom til at holde stik. Det var dog mest fordi, at SIF spillerne faldt i niveau i forhold til de sidste fire kampe. Vi manglede løb for bolden og fart i afleveringerne, og så blev meget af kampen spillet på Farsøs præmisser. Gennem hele første halvleg var SIF toneangivende, men den store målchance kom aldrig. SIF kom dog foran 1-0 i halvlegens sidste minut, efter et hjørnespark.

Efter pausen kom Farsø ud med fornyet energi og satte sig mere på kampen. Syv minutter inde i anden halvleg kom udligningen. I de efterfølgende minutter kunne Farsø også være kommet foran 2-1, men et par gode redninger af Lasse i målet hold stillingen på 1-1. Samtidig havde SIF også et par gode muligheder for at komme foran og havde også bolden i mål, men scoringen blev annulleret for offside. Profetien fra starten kom til at holde stik, og kampens afgørelse kom i de sidste 10. minutter. Her scorede SIF to gange og vandt fortjent 3-1. Trods det ikke var SIF spillernes bedste kamp, så var SIF stadig det bedste hold.

De næste tre kampe er mod rækkens andre tre tophold - hvis vi skal gøre os forhåbninger om point, skal denne kamp hurtig glemmes, og vi skal finde det spil og løbevillighed, vi har vist i de tidligere kampe.

I skrivende stund indtager Liga 2-holdet førstepladsen i puljen med 16 point for 7 kampe. 5 vundne, 1 uafgjort og 1 nederlag og en målscore på 26-8. Ganske imponerende. Men det startede ikke lige så overbevisende.

Drengene skulle for første gang spille 11-mands. Der er stor forskel fra 8-mands og op på 11-mands: Flere spillere, større bane og ikke mindst offsidereglen. Derfor blev der i januar, februar og starten af marts spillet mange træningskampe. Selvom vi spillede god fodbold, og vi hele tiden kunne se at udviklingskurven pegede opad, blev det ikke til mange sejre. Mange kampe blev spillet uafgjort eller tabt med et mål. I bund og grund meget jævnbyrdige kampe.

Denne trend ændrede sig heldigvis, da turneringen startede midt i marts. Første kamp var mod Holstebro, som var nedrykkere fra Liga 1, de blev sendt hjem med et 3-0 nederlag.

Det er en meget spændende U 13 Liga 2-pulje, hvor alle hold kan slå alle, så det er hele tiden dagsformen og indstillingen, som er afgørende. Det blev også afgørende i næste kamp, hvor Mariager gæstede Støvring. Det endte med, at Mariager kunne tage en 1-0 sejr med hjem. Ikke fordi, at de var bedre fodboldspillere, men fordi deres indstilling i denne kamp overtrumfede vores. Men det lærte vi af, og de næste kampe viste vi en rigtig god indstilling. Det resulterede i, at vi afgjorde kampene ret hurtigt (3-0 efter 10-15 minutter).

Samtidig kunne vi se, at der hele tiden var udvikling fra kamp til kamp. Organisationen og spillet blev med små skridt bedre og bedre, og drengene er ved at finde hinanden på den store bane. Resultaterne kommer af en helstøbt holdindsats. Målmændene har reddet straffespark og bidraget med vigtige redninger på kritiske tidspunkter. Forsvaret har virket solidt, hurtigt og nærkampsstærk og tilladt meget få målchancer til modstanderne. Det har samtidig gjort, at vi kan skubbe resten af holdet fremad og presse højt. Midtbanen har været utrolig løbe- og boldstærk og serviceret angriberne med gode afleveringer, og sluttelig har angriberne vist en utrolig målfarlighed.

Flere hold døjer med bredden, når de går fra 8-mands til 11-mands. Dette er ikke tilfældet her. I de første 7 kampe er der brugt 17 forskellige spillere, som alle har Liga 2-niveau.

Nu begynder turneringen at dele sig, hvor Støvring, Holstebro, Mariager og Hornbæk trækker fra de andre. Netop disse tre hold er modstanderne i de næste tre kampe. Så de kan afgøre meget.

Afdelingen som helhed er vi også rigtig godt tilfredse med. Vi har fået tilgang af flere spillere og er nu oppe på 35 spillere. Det gør, at der også på 2. holdet er god kamp om pladserne, når vi er 28-32 spillere til træning hver gang. Rigtig flot.

2. holdet i Liga 4 er også kommet rigtig godt i gang. Deres turnering startede lidt senere end Liga 2, og de har derfor kun spillet tre kampe. Det startede med en 2-1 sejr ude over Trekroner, herefter desværre et nederlag, ligeledes på 2-1 mod Øster Han Herred og senest i mandag et nederlag med AaB på 0-1. I sidste kamp havde AaB endda to Liga 2-spillere med.

Med de mange spillere har vi også tilmeldt et 3. hold (8-mands). De er også kommet rigtig godt fra start med sejre i de to første kampe.