U 14 Vest 2-drenge til tops i puljen

image U 14 Vest 2-drenge har nu hentet to sejre i efterårets to første kampe. Senest blev det til 5-3 over Viborg FF på udebane. Arkivfoto
Af Brian Foldager
22. august 2016 kl. 11:43
Førsteholdet hos U 14-drenge i U 14 Vest 2 fører puljen efter en sejr på 5-3 ude over Viborg FF, og SIF-mandskabet slog i dette opgør til med to fuldtræffere i de sidste fem minutter. Her samler U 14-cheftræner Brian Foldager op den bedrift - læs mere her...

U 14-drenge Vest 2 gæstede lørdag middag 20/8 Viborg FF. Det var forventet, at det skulle blive en meget svær kamp, selvom det var mod Viborg FF's andethold. (Deres førstehold spiller i Vest 1)

Det var også Viborg FF, som startede bedst. De var først på bolden, vandt mange dueller og andenbolde. Netop nogle områder, vi havde snakket om inden kampen. Vi skulle ikke være bange for at gå i dueller for at erobre bolden, og så skulle vi være meget opmærksom på at vinde andenboldene.
Efter godt 20 minutter kom Viborg FF foran 1-0. SIF-spillerne stod passive i forbindelse med et hjørnespark, og en Viborg-spiller kunne uhindret heade bolden i mål. Viborg kunne godt have kommet foran inden da, men Marius Thorsen i SIF-målet hev et par klasseredninger frem og forhindrede scoringerne.
Scoringen ændrede kampen. SIF spillerne vågnede pludselig op og begyndte at spille fodbold. Nu var det SIF, som sad på det meste at spillet og Viborg, som spillede kontra. Der kom dog ikke flere scoringer i første halvleg.

Det gjorde det til gengæld i anden halvleg. SIF fik lagt et højere pres og erobrede flere bolde længere fremme på banen. Samtidig var der mere bevægelse i spillet, og bolden blev sluppet hurtigere.
Seks minutter efter pausen fik SIF frispark på kanten at straffesparksfeltet. Efter en ripost kunne Cornelius Christensen sparke bolden i mål til 1-1.
Herefter bølgede kampen frem og tilbage. SIF kom foran både 2-1 og 3-2 ved Marius Christensen, men hver gang fik Viborg udlignet få minutter efter til 2-2 og 3-3 på to langskud.
Fem minutter før tid kom afgørelsen. Fra kanten af feltet bragede Frederik Bargmann bolden ind bag en chanceløs Viborg-keeper. Herefter kæmpede SIF-spillerne virkelig for, at Viborg ikke skulle få udlignet igen, og Viborg kom slet ikke i nærheden af SIF-målet i slutningen af kampen. Derimod kunne Marius Christensen score sit tredje mål i kampens døende minutter til slutresultatet 3-5.

Det var generelt en rigtig god kamp med to gode hold. Viborg havde bestemt stor ære af kampen. Selvom vi lukkede tre mål ind, skal der lyde store roser hele holdet - klart den bedste kamp indtil videre. Specielt midtbanen så fremragende ud i anden halvleg. Stærkt defensivt arbejde og masser af løb uden bold i vores opbyggende spil.
SIF holdet kom med i Vest 2-rækken. Men beslutningen om at takke ja til invitationen og få bedre modstandere og større udfordringer har vist sig at være helt rigtig. Seks point efter to kampe er bestemt godkendt. Men den næste kamp er altid den vigtigste og sværeste.