U 15-piger jyske mestre i Mesterrækken

image U 15-piger Mesterrække i de hvide JM-trøjer og med guldmedaljerne omkring halsen samt trofæet for JM-titlen stående foran sig. Tv: Holdleder Hanne Andersen og til højre cheftræner René Qvist.
25. juni 2016 kl. 19:13
SIF Fodbolds U 15-piger Mesterrække sikrede sig lørdag 25/6 det jyske mesterskab, da det blev til en 1-0 sejr over et teknisk dygtigt mandskab fra Billund IF på Skovbakkens hjemmebane, Vejlby Stadion. Der måtte forlænget spilletid til før, SIF-pigerne kunne få guldmedaljerne overrakt og hæve den store pokal. Læs mere her...

Så blev kronen sat på værket for en helt igennem fantastisk sæson for U 15-pigerne i Mesterrækken - ja de ældste årgange hos SIF-pigerne i U 14, U 15 og U 17.
Lørdag eftermiddag 25/6 kl 14.00 gjaldt det finalen om det jyske mesterskab mod Billund, der havde slået henholdsvis Skovbakken og Haderslev FK i kvart- og semifinale, og kampen blev spillet på Skovbakkens hjemmebane, Vejlby Stadion.
1-0 til SIF-pigerne blev slutcifrene efter forlænget spilletid, men SIF-pigerne sejrede såre fortjent i et opgør, hvor Billund IF ganske vist præsterede flot positionsspil, men SIF-pigerne havde klar overvægt i skarpe målchancer.

Efter ordinær spilletid - 2 x 35 minutter - var stillingen fortsat 0-0, men det havde på ingen måde været en kedelig JM-finale. SIF-pigerne vandt vel 8-2 vurderet på antallet af chancer, men ind ville bolden ikke. Spillet havde høj teknisk kvalitet fra begge holds sider, og begge mandskaber var pisket til påpasselighed i forsvarene.

Kampens enlige fuldtræffer kom to minutter inde i den forlængede spilletid, da Julie Frank sendte bolden ind foran mål på et hjørnespark fra højre side. Inde foran mål fik Maria Djurhuus sat panden på bolden, og via en modspillers ryg gik bolden i mål til stor forløsning og jubel i SIF-lejren.
Minuttet efter var forwarden Jule Frank ved at slippe igennem og sætte den afgørende scoring ind til 2-0, men Billund-keeperen kom godt ud og fik afværget. SIF holdt stand, og så kunne glædesscenerne bryde løs.

SIF-cheftræner René Qvist og holdleder Hanne Andersen kunne juble sammen med spillerne, mens en sværm af medlevende forældre og familiemedlemmer var på vej ind mod banens midte efter at have overværet kampen på en tribune langs den ene langside.

René Qvist, der har udført et fantastisk stykke arbejde som cheftræner for både U 14-, U 15- og U 17-piger og samtidig været dynamo for den Teknikskole, SIF-pigerne tilbydes, var synligt rørt og bevæget - en følelsesladet stund.

SIF-pigerne fik både overrakt guldmedaljer og de hvide JM-trøjer med rød tekst fra DBU Jylland, og Billund fik fortjent klapsalver for de sølvmedaljer, de modtog kort forinden.
Og SIF-spillerne var også ude i en jubeldans omkring René Qvist, der også blev forsøgt givet en lufftur af nogle af forældrene og spillerne - højt op kom hr. Qvist nu ikke...

Og så ellers lidt mere om selve forløbet af JM-finalen denne lørdag:
Billund indledte stærkt med tempofyldt pasningsspil, men SIF fik hurtigt bedre fat, og allerede efter 7 minutters spil havde SIF-pigerne haft to gode muligheder ved angrebsduoen Natasja Ludvigsen og Julie Frank. Førstnævnte fik en scoring underkendt for hans i det 3. minut, og Julie Frank måtte se et skud gå forb i mål fire minutter senere efter en tur ind i banen ude fra venstre side.

Billund viste kun tænder - chancemæssigt - en enkelt gang før pausen. Det var på et skud over mål i det 12. minut, men spillemæssigt var Billund gode, og SIF-mandskabet fik aldrig helt spillet til at flyde som før set inden pausen. Kort før pausen kom Julie Frank til endnu en god skudmulighed, men hun fik sendte den forbi målrammen.
SIF-forsvaret imponerede med sikre indgreb og dygtigt spil frem ad banen selv under pres fra gode modstandere.

SIF-startopstillingen, 3-5-2: Thilde Møller Nielsen - Katrine Stenvang, Majken Frost og Anne Kibsgaard - Sisse Holmgaard, Tanja Pedersen, Signe Olesen, Mathilde Holmgaard og Maria Djurhuus - Julie Frank og Natasja Ludvigsen.
Bænken denne gang: Sofie Skree Qvist og Fie Bols.
Der var afbud fra Nadja Godsk og Laura Thybo til denne JM-finale.

Fra anden halvlegs start byttede Maria Djurhuus og Mathilde Holmgaard pladser, så Maria Djurhuus kom ind i motorrummet ved siden af Signe Olesen, og Mathilde Holmgaard overtog tjansen på venstrekanten af midtbanen.
Dette skaktræk var med til at give gevinst. Samtlige SIF-spillere fortjener ros for en flot kamp, men Maria Djurhuus gik forrest, da der skulle vises vilje og gennembrudskraft - og så scorede hun kampens enlige mål.

• Fem minutter efter pausen var Billund dog ved at blive farlig på et hovedstød efter et hjørnespark, men herefter stod SIF for de næste fem-seks større målchancer:
  • 42. minut: Skudforsøg af Julie Frank lige over mål efter forarbejde af Signe Olesen.
  • 44. minut: Mathilde Holmgaard tæt på at score på et superindlæg fra venstre side signeret Maria Djurhuus, der sluttede et commandoraid i venstre side af med at have kræfter og overskud til at lave et klasse-indlæg.
  • 51. minut: Julie Frank får hjørnespark i venstre side efter en god tur frem i banen.
  • 58. minut: Stor chance til Natasja Ludvigsen efter en fejl af Billund-keeperen. Signe Olesen forsøgte sig, og bolden smuttede fra målmanden, og Natasja Ludvigsen var tæt på at få scoret på riposten.
  • 59. minut: Tanja Pedersen kom frem til et godt skud efter forarbejde af Signe Olesen, men bolden gik lige over mål.I den ordinære spilletids sidste fem minutter indkasserede både Billund og SIF hver et gult kort. Først fældede en Billund-forsvarer Natasja Ludvigsen i det 65. minut, og tre minutter senere så Mathilde Holmgaard gult for et frispark midt på banen.
  • Efter scoringen til 1-0 i den forlængede spilletid erstattede Sofie Skree Qvist så Tanja Pedersen hos SIF. Nu skulle der tætnes foran forsvaret, og i de sidste minutter kom også Fie Bols på banen.
    Stærkt gået af et velfungerende SIF-kollektiv denne lørdag på Vejlby Stadion.