U 16-drenge faldt med æren i behold

Af Brian Foldager
13. juni 2016 kl. 09:50
U 16-drenge i U 16 Vest 2 gav Viborg Søndermarken kamp til stregen i næstsidste spillerunde søndag 12/6, men viborgenserne sejrede dog 2-1 efter en opløftende SIF-indsats. Her samler SIF-træner Brian Foldager op på den kamp. Læs mere her...

U 16-drengene i Vest 2 har gennem de sidste kampe været gennem en spillemæssig krise. Hvor præstationerne langt fra kan måle sig med sidste år. Dette har bl.a givet nogle store nederlag.

Søndagens modstander fra Viborg Søndermarken er et fysisk stærkt hold. Det første indbyrdes opgør vandt viborgenserne hele 7-0.

Men søndagens kamp blev en helt anden end den sidste.

Kampen startede helt jævnbyrdig men med SIF som de toneangivende.
Fight, hurtigere boldomgang og mere struktur i spillet og disciplin på holdet viser, at SIFerne også kan spille med mod de bedste hold i puljen.

Det var også ren utur, at SIF ikke førte 2-0 efter 10 minutter. Først fik Michael Rugren en stor chance, da Malthe Munch spillede ham helt fri, men vinklen blev for spids og afslutningen gik i sidenettet.
Bare få minutter senere måtte Malthe Munch se Viborg-målmanden parere hans skud efter et hjørnespark.

Kampen bølgede frem og tilbage, og Viborg Søndermarken kom også til et par chancer, men dem tog SIF-keeper Simon Johansen sig sikkert af. Efter 30 minutter kom den første scoring. Desværre til hjemmeholdet fra Viborg. 1-0 holdt til pausen.

Efter pausen overtog Viborg-holdet mere at spillet, SIF spillerne kæmpede flot og kom også til et par afslutninger, uden at få scoret. 15 minutter efter pausen kom kampens ande scoring. Desværre var det igen hjemmeholdet, der fandt vej til netmaskerne. Igen blev en dårlig pasning i SIF-opspillet opfanget, og efter en hurtig omstilling lå bolden i SIF-målet.

SIF-spillerne fortsatte dog ufortrødent med at søge reduceringen, og den kom også fem minutter før tid, da Gustav Midtgaard sled sig igennem og reducerede til 2-1. I den sidste del af kampen satsede SIF på at få en udlugning. Det blev til et par gode muligheder, men ingen scoring.

Men stor ros til hele SIF-holdet efter denne kamp. Dejligt at se, at holdet er på vej den rigtige vej igen. Desværre for sent for at undgå nedrykning. I sidste kamp på lørdag 18/6 møder vi Aalborg Freja, som ligesom SIF også er rykket ned, men der er stadig æren og femtepladsen at spille om.