U 19-drenge klar til forårets U 19 Vest

image Jubel i SIF-lejren efter, at det ene U 19-hold havde vundet deres pulje og sikret sig billetten til forårets U 19 Vest.
Af Jørn Eriksen
05. november 2016 kl. 20:44
Det bedst placerede U 19-mandskab fastholdt takket være 1-1 i sidste spillerunde hjemme mod Arden/Rosendal IK førstepladsen i puljen og tjekkede ind til forårets U 19 Vest. SIF-andetholdet i U 19 1-rækken spillede en god kamp på alle parametre men måtte se Vorup FB vinde 3-0. Læs mere her...

Der var to U 19-kampe på lørdagsmenuen på kunstgræsbanen i Støvring lørdag 5/11, da de to SIF-mandskaber sluttede efteråret 2016 af i hver deres U 19 1-pulje.

Det SIF-mandskab, der førte deres pulje inden sidste spillerunde, sluttede af kl. 15.00 mod puljens to'er, Arden Rosendal IK - begge hold gik ind til kampen med 12 point for de første fem kampe, men SIF var bedst indbyrdes efter en 3-0-sejr i Hørby Skoleby tidligere på efteråret.
Og det hele magede sig sådan, at både SIF-mandskabet og Arden/Rosendal IK indløste billetter til forårets U 19 Vest. Puljevinderne rykkede op, men det samme gjaldt de fire bedste to'ere på tværs af de 12 U 19 1-puljer, og med 13 point klemte Arden/Rosendal IK sig videre på det ene point, de sikrede sig med tre-fire minutter igen denne lørdag.
Stort tillykke til begge hold.

SIF kunne "nøjes" med uafgjort for at vinde puljen og tjekke direkte ind til forårets U 19 Vest, og efter 0-0 ved pausen var det derfor en forløsning, da midtstopperen Frederik Pind bankede en returbold i nettet til en SIF-føring på 1-0 et stykke inde i anden halvleg.

Nu skulle gæsterne score to gange for at vippe SIF væk fra førstepladsen, og det skete heldigvis ikke. Udligningen til 1-1 kom tre-fire minutter før tid, da Arden/Rosendal IK, der satsede offensivt i den fase af kampen med mange folk med fremme, havde held og dygtighed nok til at føre en omstilling helt igennem til en skarp afslutning.
1-1, og gæsterne trak sig ned i den kompakt defensiv de sidste minutter, og SIF skulle for alt i verden ikke forære en scoring til 1-2 væk.

SIF var uden tre af de vante stamspillere. Den vante anfører Zacharias Krunderup var i Spanien med gymnasiet, dynamoen på midtbanen i skikkelse af Asger Bundgaard Nielsen var kommet til skade under en idrætstime i gymnasiet midt på ugen, og så var der afbud fra Mads Borup Steen.

SIF-startopstillingen 4-2-3-1: Anders Dupont - Andreas Peter Hansen, Frederik Pind, Martin Thinggaard og Patrick Davidsen - Rasmus Brendborg og Casper Henriksen - Marcus Skovhus Pedersen, Nicklas Aagaard og Sebastian Meyer - Niclas Plougmann. Bænken denne gang: Jens Janum Riis, Nicolaj Mouritsen og Malthe Christiansen.

U 17-trioen Casper Henriksen, Jens Janum Riis og Malthe Christiansen fyldte dermed "hullerne" ud, og det gjorde de alle godt.
Ved 1-0 var indskiftede Malthe Christiansen i to tilfælde tæt på at score til 2-0. Først på et flot hovedstød, hvor han fik drejet bolden mod den ene målhjørne, og dernæst lidt senere på et knaldhårdt skud, som gæsternes keeper på mirakuløs vis fik afværget.

Nu endte det hele i en pointdeling, som skabte jubel i begge lejre efter slutfløjtet. Begge hold er at finde i forårets U 19 Vest.

Det andet SIF-hold i U 19 1 var i aktion allerede kl. 13.00 på kunstgræsbanen mod denne puljes toer, Vorup FB. SIF gik ind til kampen med fem nederlag som ballast, men kun "svipseren" på 0-17 ude mod netop Vorup FB gjorde ondt i SIF-lejren - de fire øvrige kampe var godt nok blevet tabt men ikke i den størrelsesorden.
Og Vorup FB skulle bruge en sejr for at kile sig ind i Top 4 blandt toerne i de 12 U 19-puljer, men det blev ikke helt så let mod SIF denne gang.

SIF fightede sig fornemt med god organisation på tingene til 0-0 ved pausen, men gæsterne slog til med tre fuldtræffere i de sidste 45 minutter, hvor SIF også løb ind i to gule kort, og således spillede i undertal i 20 af de 45 minutter i anden halvleg.
De to første scoringer til 0-1 og 0-2 blev sat ind på gode langskud, hvor bolden gik ind i målhjørnet i begge tilfælde, og det blev 0-3 på en kvik omstilling, hvor SIF-forsvaret i en enkelt situation ikke stod helt godt.

SIF-startopstillingen mod Vorup FB, 4-2-3-1: Simon Johansen - Jacob Fabricius, Mathias Blad Krogh, Casper Kejser Dyrholm og Mads Munk Nielsen - Alexander Thorup og Frederik Lykke - Nikolaj Bøgh, Christian Thomsen og Jonatan Kragelund - Simon Kibsgaard. Bænken denne gang: Casper Lolholm Andersen, Andreas Pinstrup og Kasper Moes.

Der var således fem U 17-spillere med denne gang, og de klarede det alle fornemt. Store plusser til Simon Johansen i målet og Dyrholm i midterforsvaret, og de tre U 17-indhoppere leverede også varen.

SIF væltede sig ikke selv i gigantiske målchancer på samlebånd, men der var optræk til flere flere gode muligheder fordelt over hele kampen, og især i første halvleg var der tale om en ganske jævnbyrdig affære.
Der blev skiftet flittigt ud, så alle 14 kom i aktion. Hos SIF stod Alexander Thorup stærkt i billedet i en lidt uvant rolle på den centrale midtbane.

Med sejren sikrede Vorup FB sig også et adgangskort til forårets U 19 Vest ligesom puljevinderne fra Randers Freja.