U 19 Liga 2 lagde fra land med 7-0-sejr

image U 19-cheftræner Rasmus Numan Petersen i aktion med pep og råd i pausen hjemme mod St. Restrup IF.
28. september 2017 kl. 11:31
U 19-drengene slog St. Restrup IF 7-0 i første spillerunde af den nyetablerede U 19 Liga 2 hjemme i Støvring onsdag 27/9. Kampen bød blandt andet på fire scoringer af Jens Janum Riis og en straffesparksredning af SIF-keeper Anders Dupont ved stillingen 2-0 efter pausen. På mandag 2/10 gælder det Randers Freja på udebane - Randers Freja slog Aars IK 4-0 i deres U 19 Liga 2-premiere i Aars onsdag aften. Læs mere her...

Der var styrkemæssig iøjnefaldende forskel i SIF-favør, da U 19-drengene onsdag aften 27/9 tog hul på efterårets kampe i U 19 Liga 2, som SIF-mandskabet sikrede sig adgang til via U 19 Kvalifikationsrækken i efterårets indledning - 7-0 hjemme på kunstgræsbanen over St. Restrup IF efter 2-0 ved pausen afspejlede meget godt, at SIF-mandskabet havde mere at byde på end gæsterne.

I SIF-sejren var det iøjnefaldende, at kantspilleren Jens Janum Riis scorede fire af de syv fuldtræffere i den herlige sejr - to scoringer af ham i hver halvleg. Ved 2-0 efter pausen brillerede SIF-målmand Anders Dupont, netop hjemvendt fra et flere uger langt studieophold i USA, med en straffesparksredning - en scoring til gæsterne her ville - stik mod spilfordeling og målchancer - have kunnet lukke St. Restrup ind i kampen igen, men Dupont klarede forsøget fra den hvide plet, da han med et tigerspring kom ud til den ene stolpe og fik fat i bolden i to tempi helt ned ved jorden.

Med 7-0-sejren gjorde SIF-mandskabet sig samtidig klar til et tidligt topopgør i U 19 Liga 2 på mandag 2/10 kl. 19.00 på udebane mod Randers Freja på kunstgræsbanen ved Randers Stadion. Randers Freja slog onsdag aften Aars IK, der henviste SIF-tropperne til andenpladsen i deres fælles U 19 Kvalifikationspulje tidligere på efteråret, 4-0 i Aars, hvilket indikerer, at SIF-holdet får hænderne fulde førstkommende mandag i det kronjyske.

Mod St. Restrup IF bragte Jens Janum Riis SIF på sejrskurs med en scoring til 1-0 i det 7. minut på en assist af Casper Henriksen. 20 minutter senere øgede Jens Janum Riis til 2-0 på en assist af Niclas Plougmann.

2-0 ved pausen, og SIF havde godt styr på løjerne.

SIF-startopstillingen, 4-2-3-1: Anders Dupont - Sebastian Meyer Poulsen, Nicolai Mouritsen, Frederik Pind og Rasmus Bøgh - Rasmus Brendborg og Casper Henriksen - Jens Janum Riis, Malthe Christiansen og Selemani Kikwangazala (debutant) - Niclas Plougmann.
Indhopperne denne gang: Mads Borup Steen, Rasmus Ørtoft og Marcus Skovhus Pedersen.

Fra anden halvlegs start kom sidstnævnte trio i aktion - ud til et pusterum kom Niclas Plougmann, Malthe Christiansen og Jens Janum Riis. Der blev senere skiftet igen i kampen. Og SIF havde også - med få udfald - godt styr på gæsterne fra anden halvlegs start, men alligevel fik St. Restrup IF en gylden mulighed for at skabe spænding om udfaldet, da de fik et straffespark, som Anders Dupont - som før nævnt - tog sig glimrende af.

Og fra cirka midt i anden halvleg gik det så stærkt:

61. minut: 3-0 Rasmus Ørtoft på et fornemt langskud helt op i det ene målhjørne (assist Marcus Skovhus Pedersen).

66. minut: 4-0 Mads Borup Steen (assist Casper Henriksen).

72. minut: 5-0 Jens Janum Riis (assist Rasmus Bøgh).

84. minut: 6-0 Jens Janum Riis (assist Marcus Skovhus Pedersen).

90. minut: 7-0 Nicolai Mouritsen (hovedstød efter et hjørnespark) (assist Marcus Skovhus Pedersen).

- Det så i det store hele fornuftigt ud. Det var 15 dage siden, vi spillede mod LKB-Gistrup i Kvalifikationsrækken. Store plusser til bagkæden, der spillede disciplineret og stærkt. Rasmus Bøgh kom frem til flere gode indlæg med sit venstreben som venstre back, men vi kan godt blive skarpere endnu i både felterne og i opspillet. Der bliver givetvis noget vanskeligere på mandag 2. oktober i udekampen mod Randers Freja, siger Rasmus Numan Petersen, U 19-cheftræner i SIF Fodbold.