1-0 til U 19 Vest og et kig i krystalkuglen

image U 19-cheftræner Rasmus Numan Petersen brugte Gug-kampen til at kigge lidt i krystalkuglen med blik for efterårets kampe i U 19.
05. juni 2017 kl. 17:57
U 19 Vest-drenge slog Gug Boldklub 1-0 mandag 2. pinsedag hjemme i Støvring, og det skete med fem U 17-spillere i startopstillingen, idet kampen blev brugt som et lille eksperiment til at skue frem mod efterårets kampe af U 19-cheftræner Rasmus Numan Petersen - læs mere her...

Det var ellers et Gug-mandskab, der havde fået vind i sejlene i de seneste kampe med pæn pointhøst til følge, men det sammensatte SIF-mandskab med fem U 17-spillere i startopstillingen hentede en fortjent sejr på både flot spil og god fight, og undervejs var SIF-holdet endda i undertal i 20 minutter takket være to gule kort.
Det var meget opløftende, det SIF-mandskabet præsterede, og der er endda flere U 17-spillere, der bejler til efterårets nye U 19-hold - men flere af U 17-spillerne havde SIF-cheftræner Rasmus Numan Petersen på forhånd et godt kendskab til kampmæssigt fra tidligere kampe i foråret.

Opgørets enlige scoring kom i det 19. minut, da Marcus Skovhus Pedersen omsatte en fin dybdebold fra den i øvrigt forrygende spillende midtstopper Frederik Pind, til en scoring, og allerede i kampens åbning havde samme Marcus Skovhus Pedersen været alene igennem på et hurtigt rush frem i banen, men Gug-keeperen fik afværget dette forsøg til hjørnespark.

Og SIF spillede både klogt og afvekslende i tempo i de 45 første minutter, hvor Marcus Skovhus Pedersen også var tæt på at gøre det til 2-0 men måtte se bolden prelle af på træværket.
Fra det 24. til 34. minut var SIF i undertal p.g.a et gult kort til Mads Borup Steen, der gik for alt voldsomt ind i en duel med Gug-målmanden.
1-0 ved pausen, og SIF havde stort set holdt Gug fra de helt store målchancer.

SIF-startopstillingen, 4-4-1-1 eller 4-4-2 efter temperament: Anders Dupont - Kasper Pedersen (U 17), Casper Dyrholm (U 17), Frederik Pind og Andreas Peter Hansen - Rasmus Ørtoft (U 17), Malthe Christiansen (U 17), Casper Henriksen (U 17) og Nicklas Aagaard - Mads Borup Steen - Marcus Skovhus Pedersen.
Indhopperne denne gang: Niclas Plougmann, Sebastian Meyer og Rasmus Brendborg.

Fra anden halvlegs start kom trekløveret Niclas Plougmann, Sebastian Meyer og Rasmus Brendborg så i aktion - ud kom Andreas Peter Hansen, Rasmus Ørtoft og Casper Dyrholm. Malthe Christiansen blev ny midtstopper, Meyer kom ind på backpladsen, og Plougman op i front, så Marcus Skovhus Pedersen overtog den ene kant - Mads Borup hængende bag Plougmann.
Senere blev der rokeret lidt igen, da Andreas Peter Hansen erstattede Kasper Pedersen, og Rasmus Ørtoft byttede ditto med Mads Borup, der kom ind igen til allersidst i stedet for en træt Marcus Skovhus Pedersen.

Det gode SIF-spil fortsatte, og SIF var uhyre tæt på at komme foran 2-0 på en dobbeltchance til Niclas Plougmann og Marcus Skovhus Pedersen - først troede man den ene scorede, og dernæst den anden - men Gug slap med skrækken.
Et gult kort til Nicklas Agaard cirka midtvejs i anden halvleg betød, at Gug, der hele anden halvleg satte et høj energisk tryk på midtbanen, fik endnu et overtag, men SIF skal helskindet fra 10 minutters-perioden i undertal. Og i slutfasen havde hjemmeholdet faktisk flere kontramuligheder til at lukke kampen med en scoring til 2-0.

Gug havde en rigtig skarp afslutning i anden halvleg, men den tog hjemmeholdets velspillende keeper i skikkelse af Anders Dupont sig af ved på imponerende vis at komme ud af sit mål og få fingrene på en ellers glimrende Gug-afslutning.
I kampens døende minutter indkasserede Gug også et gult kort, men det fik ikke den store betydning p.g.a det fremskredne tidspunkt.

Hos hjemmeholdet stod midtstopperen Frederik Pind dog stærkest i billedet, selvom der var mange rigtig gode præstationer hele banen rundt. Han var både kraftfuld i sine indgreb og kold i hovedet, når han kom på bolden. Pind fik 13 af stemmerne i den efterfølgende fidusafstemning, så det var der stor enighed om. Marcus Skovhus Pedersen og Anders Dupont var også stærkt spillende i 1-0-sejren.

Med sejren rykkede SIF-holdet op på fjerdepladsen i U 19 Vest - nu mangler kun en udekamp mod topholdet Aalborg Chang og en hjemmekamp mod Frederikshavn fI.

Efter sommerferien rykker årgang 1998 op som seniorer, mens årgang 1999 og 2000 skal udgøre det nye U 19-afdeling - og mod Gug fik man så et kig i krystalkuglen med efterårets kampe for det indre blik.