Numan: 7-2 til Freja var lige i overkanten

image U 19 Liga 2 førte 2-1, men hjemmeholdet Randers Freja udlignede til 2-2 i det 57. minut, og så gik det stærkt. Kronjyderne satte yderligere fem fuldtræffere ind til slutcifrene 7-2.
Af Jørn Eriksen
05. oktober 2017 kl. 09:11
U 19-drengene førte 2-0 efter 20 minutter og 2-1 ved pausen men tabte 2-7 i anden runde af U 19 Liga 2, da det forleden gjaldt udekampen mod Randers Freja. Kronjyderne satte de sidste seks scoringer ind i de sidste 33 minutter og fører nu puljen med seks point for to kampe - læs mere her...

Det begyndte som en drøm men sluttede som noget af et mareridt.
U 19-drengene i U 19 Liga 2 viste virkelig stærkt spil fra første fløjt og kom foran 2-0 i mandagens svære udekamp mod Randers Freja, der havde besejret Aars IK 4-0 i deres premiere i puljen. Efter små 10 minutters spil bragte Casper Henriksen SIF foran på en assist fra Jens Janum Riis, der selv lidt senere fik en friløber uden dog at få scoret. Efter cirka 20 minutter øgede Mads Borup Steen til 2-0 på et hovedstød for SIF i en situation, hvor Randers Freja-målmanden ikke så alt for godt ud. Assisten stod midtstopperen Frederik Pind for.
Men så begyndte kampen så småt at tage sin - for SIF-holdet trælse - kovending, men SIF-holdet holdt dog stand helt frem til det 57. minut, hvor stillingen fortsat var 2-1 i SIF-favør.

- Randers Freja fik tilgang af de sidste to spillere på holdkortet efter en lille halv time, og de blev straks skiftet ind. Det var der en god grund til - det var to virkelig stærke spillere, især den ene, som var angriber, forklarer Rasmus Numan Petersen, U 19-cheftræner i SIF Fodbold.

Randers Freja-toget begyndte at rulle, og fra at have været noget nær afsporet i kampens indledning, så var der især i den sidste halve time af kampen mere tale om et velsmurt lyntog for fulde omdrejninger.
Inden pausen fik Freja også reduceret til 1-2 på et hovedstød efter en dødbold.

- Vi skiftede allerede inden pausen Marcus Skovhus Pedersen ind, og fra anden halvlegs start kom Casper Dyrholm ind i midterforsvaret. Det betød, at Nicolai Mouritsen blev rykket ud på den ene backplads, men Sebastian Meyer fik en pausen. Lidt senere kom også Gustav Midtgaard på banen, forklarer Rasmus Numan Petersen.

SIF-startopstillingen ude mod Randers Freja, 4-2-3-1: Anders Dupont - Sebastian Meyer Poulsen, Frederik Pind, Nicolai Mouritsen og Rasmus Bøgh - Rasmus Brendborg og Casper Henriksen - Selemani Kikwangazala, Malthe Christiansen og Jens Janum Riis - Mads Borup Steen.
Indhopperne denne gang: Marcus Skovhus Pedersen, Casper Dyrholm og Gustav Midtgaard.

SIF-føringen på 2-1 holdt som nævnt helt hen til det 57. minut, men så lynede Randers Freja med seks scoringer i de sidste 33 minutter. De sidste fire fuldtræffere faldt indenfor de sidste 14 minutter.

- Vi havde ganske enkelt brugt alle kræfterne på at komme foran og holde 2-1 i en time, mens Randers Freja bare skruede op for tempoet, og de fik virkelig gang i deres spil. 7-2 var dog i overkanten. 4-2 havde været mere rimeligt, og det er ærgerligt at indkassere syv mål, når man selv har spillet godt i 60 af 90 minutter, understreger Rasmus Numan Petersen.

U 19-mandskabet spiller igen på mandag 9. oktober på udebane mod Aars IK, der er noteret for tre point for to kampe ligesom SIF-holdet. Aars IK slog senest St. Restrup IF 3-2 på udebane i anden spillerunde. SIF lagde selv ud med at besejre St. Restrup IF 7-0 hjemme i Støvring.

De 10 puljevindere i efterårets U 19 Liga 2 (der er 10 puljer á 4 hold. red.) efter ombrydningen af U 19 Kvalifikationsrækken til U 19 Liga 2 og U 19 Liga 3 forbliver i lighed med de seks bedste toere i forårets U 19 Liga 2, der så suppleres med de 16 dårligste fra efterårets fire U 19 Liga 1-puljer.